dijous, 27 de desembre del 2012

FOLLOWING


"Following", el primer film de Christopher Nolan, és un treball amateur rodat el 1998 a la seva Anglaterra natal mentre encara estudiava. Comença amb una idea interessant (un escriptor a l'atur es dedica a seguir gent pel carrer) i, després, transita pels terrenys del cinema negre més tradicional, mostrant una perícia narrativa molt considerable i algunes característiques que esdevindran habituals en la seva obra posterior: una estructura amb salts temporals i la persecució d'una sorpresa final. El caràcter premonitori del film resulta definitiu en el moment que descobrim el símbol de Batman sobre la porta de l'apartament del protagonista.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

buff pressupost de 6000$ sort que pels batmans li van deixar més calers xD

Sandra Mantas ha dit...

La recordo tal i com la descrius. I recordo perfectament la porta amb el batman. D'això se'n diu tenir les idees clares, ja,ja.
Una abraçada

ricard ha dit...

pons007: És sorprenent que pogués fer aquesta pel·lícula amb només 6.000 dòlars de pressupost. I encara més sorprenent que els actors resultin tan convincents, tenint en compte que no devien cobrar.

David: Potser sí, que era una aclucada d'ull als productors, en un moment en què la franquícia era en franca decadència.

Gràcies pels vostres comentaris. Una abraçada.