dissabte, 7 de gener del 2017

ACADEMIA RUSHMORE


Max Fischer, el protagonista d'"Academia Rushmore" (1998) és excèntric i és un geni emprenedor, precoç autor teatral (té catorze anys) i un outsider que, incapaç d'adaptar-se al món, vol que el món s'adapti a ell, organitzant esdeveniments i impulsant projectes de tota mena, per exemple construir un aquari al campus de l'elitista Acadèmia Rushmore per guanyar-se l'amor de la professora Rosemary Cross, atreviment que li costarà l'expulsió i l'ingrés en una escola pública. L'amistat amb un milionari, en el fons tan inadaptat com ell mateix, propiciarà el conflicte i la seva solució.

El segon llargmetratge de Wes Anderson, amb la col·laboració d'Owen Wilson en el guió, protagonitzat per Jason Schwartzman i Bill Murray, no és tan cartesià formalment com ho són els darrers però comparteix la seva tendresa i l'amor cap a uns personatges que cerquen l'ordre enmig del caos i volen construir un univers a la mida dels seus somnis.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El cine de Wes Anderson no m’acaba de convèncer. Salvaria Moonrise Kingdom que encara es força maca, i per sobre de tot Hotel Budapest que es bona, però les altres que he vist com life aquàtic o els Los Tenenbaums o aquesta mateixa no m’han convençut.

ricard ha dit...

No et discutiré que les més noves siguin millors i reconec que Los Tenenbaums em va descol·locar bastant; però guanya en revisions posteriors. És el que tenen les pel·lícules inclassificables.