dilluns, 28 de setembre del 2015

FOXCATCHER


Steve Carell i Channing Tatum en una película dirigida per Bennett Miller ("Moneyball: Rompiendo las reglas") sobre la peripècia de l'equip olímpic nord-americà de lluita lliure que va participar als Jocs de Seül? No sembla gaire interessant a priori. Clar que jo no coneixia el cas real en què es basa "Foxcatcher"; i us recomano, si voleu gaudir de la pel·lícula com jo ho vaig fer, que la veieu sense informar-vos-en prèviament. D'altra banda, advertirem que no és en realitat un film sobre lluita lliure. La lluita lliure és l'excusa, la metàfora, com ho poden ser els cavalls de pura sang que la mare de John du Pont col·leccionava a la seva granja de Pensilvània. "Foxcatcher" parla d'uns homes que volen ser estimats, al preu que calgui. No sempre és possible, encara que tinguis la fama o els diners; de vegades, la solitud és ineludible i tan extrema que provoca calfreds.

Miller va veure que la història de John "Àguila Daurada" du Pont i els seus deixebles tenia els elements d'una gran tragèdia americana, i ens la serveix amb una sobrietat, una concisió i una elegància digna dels clàssics.

I punt. No penso explicar res més. Vull que descobriu aquesta insòlita joia, aquest film inclassificable, savi i terrorífic.

2 comentaris:

Pedro Rodríguez ha dit...

La mayor habilidad de Miller consiste en captar de manera traslúcida las angustias existenciales y los desolados parajes por donde transitan las almas de los personajes, sus silencios, sus enfermizas relaciones, tan tensas que parece inevitable que con la presión del enrarecido ambiente y las personalidades en conflicto purguen sus celos y frustraciones con la venganza. Una de las mejores películas del pasado año,

Uun abrazo.

ricard ha dit...

Tú lo has dicho. Una de las mejores películas de la última temporada y creo que muy desconocida para el público, cinéfilos incluídos.

Un abrazo.