diumenge, 14 de juny del 2015

UN TOQUE DE VIOLENCIA


Els quatre episodis que formen "Un toque de violencia" (Jia Zhang Ke, 2013) tenen com a denominador comú les explosions de violència que anuncia el seu títol. I aquestes manifestacions violentes ens són presentades com la reacció d'uns personatges, de l'única manera que poden o saben fer-ho, a l'opressió i a la injustícia que imperen en una societat dividida i plena de contradiccions. El retrat que fa el film de la Xina resulta tan penetrant com terrorífic. En l'horror de la seva pobresa, les seves fàbriques, les seves ciutats contaminades, els seus polítics corruptes, milionaris sense escrúpols i la seva misèria espiritual, els moments de sang i fetge semblen una mera anècdota.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Només he vist una peli xinesa, i aquesta no serà la segona

ricard ha dit...

Doncs penso que convé conèixer la cultura xinesa atès que, d'aquí a quatre dies, seran els amos de tot plegat.

Pedro Rodríguez ha dit...

Magnífica película episódica en la, que echando por tierra todas las teorías de Gandhi, y debido a la evolución siciopolítica del gigante asiático, con la corrupción operando a todos los niveles, uno se ve obligado a tomarse la justicia por su mano. Terrible y demoledora en su mensaje, escalofriante en sus "múltiples toques de violencia". La vi hace más de un año, la recuerdo como si la hubiera visto ayer.

Un abrazo.

ricard ha dit...

Desde luego, Gandhi no se comía una rosca en China.

Un abrazo.

TRoyaNa ha dit...

Tinc moltes ganes de veure aquesta peli,m´interessa molt l´origen de la violència i també eixe retrat d´una China terrorífica.

Un abraç

ricard ha dit...

Doncs l'has de veure.

Una abraçada.