divendres, 12 de juny del 2015

CHRISTOPHER LEE + CONCURS # 8


Christopher Lee és merescudament famós per les seves intervencions en les produccions de la Hammer britànica, fent de Frankenstein o de Dràcula o de qualsevol altre personatge sinistre que li oferissin. Tampoc no podem oblidar els seus treballs a les ordres de l'inefable Jesús Franco: per a ell va fer de vampir a "El conde Drácula" (1970) però, en realitat, va ser encara més famós el seu personatge de Fu Manchú en uns quants subproductes entranyables.

No va deixar mai de treballar, fins i tot quan les pel·lícules d'horror que protagonitzava van passar de moda. Va ser un dels dolents de la sèrie de James Bond, l'inoblidable Scaramanga d'"El hombre de la pistola de oro" (1974) i va fer de secundari de luxe per a Steven Spielberg ("1941" -1979-). Però les noves generacions l'han conegut a partir del nou mil·leni, arran de les seves intervencions en les sèries d"El Señor de los Anillos" i "Star Wars". Als 93 anys ha mort treballant i amb estatus d'estrella, una gesta a l'abast de molt pocs.

Christopher Lee va treballar amb grans directors: Terence Fisher, òbviament, però també Billy Wilder ("La vida privada de Sherlock Holmes", 1970), Spielberg, Tim Burton, Peter Jackson, George Lucas o Martin Scorsese ("La invención de Hugo", 2011). No va treballar mai amb Kubrick i, no obstant això, podem veure'l en una pel·lícula d'aquest director. Sabríeu dir-me quina?

2 comentaris:

David Amorós ha dit...

A Lolita potser? En una projecció en un auto cine o alguna cosa així crec recordar....
Una forta abraçada, Ricard.

ricard ha dit...

David, no esperava menys de tu! Efectivament, a "Lolita" hi ha una escena molt divertida en què Humbert-Humbert, Lolita i la senyora Haze van al autocine i miren una pel·lícula de terror; la imatge que veiem a la pantalla correspon a "La maldición de Frankenstein" (Terence Fisher, 1957) i es veu a Christopher Lee caracteritzat com el monstre.

Una abraçada.