dijous, 11 de juny del 2015

LA BUSCA


L'any 1966 Angelino Fons va adaptar la coneguda novel·la de Pío Baroja "La busca". Tracta sobre un noi de províncies (interpretat pel francès Jacques Perrin), qui, al començament del segle XX, arriba a Madrid i allà va de pobre a miserable i de miserable a delinqüent.

El director aprofita uns escenaris ruïnosos que devien estar a punt de desaparèixer amb la construcció de la M-40 per traslladar-nos eficaçment al Madrid de l'època i ens presenta una societat dividida i sense expectatives. Com s'explica en el pròleg, tot plegat era conseqüència de la pèrdua de les colònies i d'una economia subdesenvolupada. El cert, però, és que Espanya tardaria dècades a evolucionar i les seqüeles devien ser encara presents en el moment en què es va estrenar la pel·lícula; d'altra banda, un títol essencial del cinema espanyol dels seixanta.

No sé si us n'heu adonat, però després d'anys de no poder veure clàssics en obert, la 2 de Televisión Española està programant diàriament títols rellevants del nostre cinema i de totes les èpoques en un cicle titulat precisament "Historia de nuestro cine". Això em motivarà per comentar força d'aquestes pel·lícules; espero no fer-me pesat.

2 comentaris:

Pedro Rodríguez ha dit...

Adaptación de la célebre novela de Pío Baroja con un resultado aceptable y con la presencia de el niño guapo francés Jacques Perrin, habitual del cine de Costa-Gavras, y lo que es más importante, de la sensual Sara Lezana, a la que recuerdo en uno de mis películas españolas favoritas de todos los tiempos, "El extraño viaje" (Fernando Fernán Gomez, 1964).

Un abrazo.

ricard ha dit...

¡Muy guapa, Sara Lezana! "El extraño viaje" también la echaron hace unos días.

Un abrazo.