divendres, 11 de febrer del 2011

EL DISCURSO DEL REY


Sempre m'equivoco en les travesses dels Òscar, de manera que no em feu gaire cas, però després de veure "El discurso del rey", i tot i que encara prefereixo "La red social", penso que el film de Tom Hooper és el que té més possibilitats d'endur-se el premi gros. I això per què? Doncs per diverses raons: primerament, representa l'alternativa "producció britànica de qualité", amb ambients aristocràtics d'època, bon vestuari, molts barrets i tota la parafernàlia. En segon lloc, la història que narra (basada en fets reals, la lluita contra la tartamudesa del rei Jordi VI), conté elements molt ben valorats pels acadèmics: protagonista amb una limitació, superació personal, amistat entre personatges d'extracció social diferent.

En qualsevol cas, hem de reconèixer que el film de Tom Hooper (un senyor que gairebé només havia treballat a la televisió) està molt ben dirigit, amb un sentit de la composició i de l'enquadrament insòlits en els temps que corren. I, tot i que la parla és l'eix dramàtic i el motor del film, la narració està pensada en termes visuals, la qual cosa condueix a moments tan notables com la passejada pel parc, en què la distància física entre els personatges emfatitza la seva dificultat per entendre's o fer-se entendre.

I sobre els actors, què podem dir? Tant Colin Firth (el rei) com Geoffrey Rush (el logopeda) mereixen guanyar si hi ha justícia en aquest món.

7 comentaris:

Sandra Mantas ha dit...

Estic d'acord en que és la favorita dels Oscars, tot i que jo també prefereixo La red Social (i d'altres nominades abans que aquesta), però el tema és d'aquests que encanten els acadèmics. De tota manera, per portar una mica la contrària, jo aposto que no guanya i que el guardó se l'endú la peli del Fincher. En canvi, Colin Firth ja pot anar preparant el discurs i de Geoffrey Rush, no sé que dir, perque ara no recordo quins altres actors estan nominats, però té molts números. Estarem atents el la matinada de diumenge a dilluns, d'aquí dos setmanes.

ricard ha dit...

Queda registrada la teva aposta. Gràcies pel comentari.

Bargalloneta ha dit...

Jo també penso que és una millor pellícula i que les interpretacions són sens dubte de premi!

ricard ha dit...

Sembla que hi ha unanimitat. A veure quines sorpreses tindrem la matinada del 28 (imagino que serà tema de conversa al sopar del 26...).

Jordi Llobet ha dit...

El Colin Firth s’endurà l’Oscar, però el Jeff Bridges també la clava a Valor de ley.

Per cert, trobo molt encertat el camp de cerca en el bloc. Una molt bona eina per recuperar la informació.

Jordicine ha dit...

Hola, Ricard. He vist totes les pelis dels Oscar que s'han estrenat fins ara i, si votés jo, apostaria per 'El discurso del rey'. També em van agradar moltíssim, en el seu dia, 'Toy story 3' -per a mi la millor pel·licula de l'any- i 'Origen'. 'La red social' no em va acabar de convèncer. Té un guió sensacional, és veritat, però no vaig acabar de connectar-hi del tot. 'Valor de ley' i 'The fighter' són molt bones pel·lícules, però no crec que siguin d'Oscar. També està molt bé 'Winter's bone' i, de les candidates a millor pel·lícula de parla no anglesa, 'Canino', senzillament brutal. Perdona per enrollar-me tant, però quan parlo o escric de cinema em perdo. M'agrada massa! Ens veiem al sopar blogger. Una abraçada.

ricard ha dit...

Jordi (Llobet): encara no he vist "Valor de ley", però em fa molta gràcia (entenc que això de clavar-la no té a veure amb el que va fer el Cisquet a Menorca).

Jordicine: gràcies pel teu comentari i tingues present que no hi ha límit d'espai per als comentaris, o sigui que tu enrolla't tant com vulguis (però deixa alguna cosa per al sopar). He fet una visita al teu bloc, que està molt bé i constato que portes un ritme de veure estrenes que jo no puc seguir. Enhorabona!