dijous, 16 de setembre del 2010

LOPE


"Lope", dirigida per un brasiler, Andrucha Waddington, i protagonitzada per un argentí, Alberto Amman, és l'aposta de qualité del cinema espanyol d'aquesta temporada.

El film, que compta amb la presència sempre agraïda de Leonor Watling i de Pilar López de Ayala (tot i que les dues surten més lletges que en altres ocasions), és una mica més polit que un telefim i moderadament més distret, però no pot dissimular la seva condició de producte pre-fabricat que prova de repetir l'èxit d'"Alatriste" situant l'acció en la mateixa època, i amb la mateixa fotografia terrosa i acurada ambientació. El cinema espanyol copiant-se a si mateix, de la mateixa manera que sortiran més títols provant de repetir l'èxit d'"El orfanato" ("Los ojos de Julia", que veurem a Sitges?).

Per sort, aquesta temporada s'anuncien tres grans interpretacions de Santiago Segura: "El gran Vázquez", "Balada triste de trompeta" (segons sembla, un paper curt però contundent) i, és clar, "Torrente 4" (en 3-D i amb Kiko Rivera i Belén Esteban!).