dimecres, 1 de maig del 2024

GERMINAL

Claude Berri ja havia adaptat Marcel Pagnol al seu díptic "El manantial de las colinas"/"La venganza de Manon", i s'atreveix el 1993 amb l'obra d'Émile Zola "Germinal", que potser és interessant recordar en el Dia del Treball. 

Com en l'altra adaptació literària, la realització de Berri és funcional, la qual cosa no vol dir que desaprofiti el material que té entre mans, un drama històric tan realista com terrorífic sobre les dures condicions de vida dels miners al nord de França en la segona meitat del segle XIX i una vaga que acabarà com el rosari de l'aurora però que haurà encès la llavor (d'aquí, el títol) del moviment obrer. El to fosc i ombrívol s'estén a l'exterior de la mina i resulta prou adequat, com també les interpretacions d'un repartiment encapçalat per Renaud Séchan, Miou-Miou i l'ara sota sospita Gérard Depardieu, que potser és un poca-solta i un abusador però també és (o va ser) un actor magnífic.

2 comentaris:

Trecce ha dit...

Apabullante despliegue técnico, decorados espectaculares, gran cantidad de figurantes, que complementan a la perfección el ben trabajo de los actores.

ricard ha dit...

Las escenas de masas están muy conseguidas.