dimarts, 16 de maig del 2017

ALIEN: COVENANT


"Alien: Covenant", com "Prometheus" (2012), alterna dos registres aparentment inconciliables: d'una banda, les reflexions sobre la vida, la mort i la creació; d'una altra, l'afermament en l'esperit de sèrie B.

Aquesta vegada, el resultat és pitjor: la metafísica ja ens la sabem de memòria i el mal caràcter de l'androide David, enfrontat al més dòcil Walter (Michael Fassbender duplicat), no s'intuïa en la pel·lícula precedent i sembla forçat per un guió francament justet. I la part més terrorífica tampoc no aporta grans novetats: el monstre continua transformant-se prèvia destrucció dels receptacles humans i es permet atacar els astronautes mentre es relaxen a la dutxa en parella, com passa en els slashers de segona fila. La resta, no apassiona i no és gaire creïble: per quina casualitat la nau amb els colons va a parar al planeta dels space-jockeys i dels xenomorfs? Si és un planeta tan apte per a la vida, com és que hi ha unes tempestes tan terribles? Calia sortir al carrer sense escafandra? I el final es veu a venir d'una hora lluny.

A priori, la promesa de visitar el planeta dels enginyers era el més atractiu d'aquest lliurament. Però l'alegria dura poc a casa del pobre i l'habilitat de Scott com a creador d'espais i/o escenaris queda en entredit, tot i que l'aspecte ominós d'aquest univers en què un robot més boig que HAL 9000 juga a destruir i a crear encara és el més salvable d'una producció fallida amb alguna escena espectacular i massa palla entremig.

En definitiva, "Alien: Covenant" no és pas millor que "Life", un altre remake d'"Alien" dirigit aquesta mateixa temporada per Daniel Espinosa, amb un monstre no tan esgarrifós però letal com aquell. Sense tantes pretensions, resulta distreta i eficaç, tot i que, una vegada més, un final que vol jugar amb la percepció de l'espectador es veu a venir de l'estratosfera estant.



4 comentaris:

Anònim ha dit...

Quedo avisat per mantenir-me allunyat d’aquesta ciència ficció i em quedo amb els meus divertits amics guardians de la galàxia.

ricard ha dit...

No sóc gaire fan dels "Guardianes de la galaxia". La primera no estava malament però la segona se'm va fer eterna.

Pedro Rodríguez ha dit...

Ya te comente que "Alien: Covenant", me parece un film aseado superior a todas las secuelas salvo la espléndida "El regreso" firmada por Cameron. No sé hacia dónde se bifurcará la historia, pero será por aristas y senderos...

"Life" cuenta con un magnífico elenco y no es ni mucho menos un film desdeñable a pesar de la nula originalidad del guión, cuestión que es su mayor rémora.

Un abrazo.

ricard ha dit...

Bueno, no coincidimos del todo en el caso de "Alien: Covenant"; "Prometheus", con sus defectos, me pareció más entretenida. Sí estoy totalmente de acuerdo con tu valoración sobre "Life".

Un abrazo.