diumenge, 14 de febrer del 2016

EL FRANCOTIRADOR


"El francotirador" (2014) és un biopic, com quasi totes les pel·lícules de Clint Eastwood posteriors a "Gran Torino", en aquest cas disfressat de pel·lícula bèl·lica, ja que narra la vida i obres de Chris Kyle, patriota nord-americà que va merèixer el títol de franctirador més letal de tota la història de l'Exèrcit dels Estats Units, amb prop de 200 morts en el seu recompte durant el conflicte d'Irak.

No aporta gran cosa al gènere del biopic ni tampoc al gènere bèl·lic. I la història del soldat veterà que és tan hàbil al front com incapaç d'enfrontar-se a la vida civil ja ha estat explicada en innombrables ocasions. En definitiva, un títol superficial que resulta, si més no, entretingut i que està interpretat amb molta convicció per Bradley Cooper.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

O sigui que Eastwood fa pelis prescindibles, vigila que com es passi pel blog s'enfadarà

Pedro Rodríguez ha dit...

Apodado "Legend", la historia del francotirador más letal de la historia de los Estados Unidos no me produjo ni frío ni calor a pesar del esfuerzo de Bradley Cooper y que soy muy aficionado a este subgénero. Mi película favorita sobre esta temática es "Enemigo a las puertas", un peliculón.

Un abrazo.

ricard ha dit...

pons007: Llavors li diré allò de "vinga, alegra'm el dia".

Pedro: Pues eso, ni frío ni calor. "Enemigo a las puertas" es mejor, desde luego.

Una abraçada.

Josep ha dit...

Francament dolenta.

Per a mi, la constatació del imparable davallament de la filmografia de Eastwood des de fa massa temps.

Una abraçada.

ricard ha dit...

Realment, des de "Gran Torino" no he vist res d'ell que valgui la pena.

Un abraçada.