dijous, 22 d’agost del 2024

EL HOMBRE BUENO

La bona impressió que ens va causar "¿Qué fue de Jorge Sanz?" i "Saben aquell" es referma amb "El hombre bueno" (2024), nova demostració de la solvència de David Trueba en registres minimalistes. Aquí en té prou amb una cançó de Raimon, un paratge idíl·lic i quatre actors entregats als seus personatges per convertir en una pel·lícula excel·lent una trama senzilla, però també sàvia, sobre l'amor, l'amistat, les incerteses i aquestes coses que passen a la vida de les parelles i la gent en general. 

A part de la nena, tres actors que porten per cognom Sanz (no ens consta que siguin família): Macarena -tot un descobriment-, Vito -còmic que també pot ser entranyable, vist a la sèrie, vist a "Vergüenza", pròximament a la nova pel·lícula de Jonás Trueba, en què també s'ha de separar-, i novament Jorge Sanz, a qui el realitzador que més ha fet per ell (amb permís del germà gran) aconsegueix convertir en l'home bo del títol, paio savi i carismàtic, totalment creïble en el paper d'ermità que fuig del seu passat.

3 comentaris:

Cinefilia ha dit...

Coincideixo plenament amb la teva valoració.

Una abraçada.

Trecce ha dit...

Aún no la he visto, pero lo haré.

ricard ha dit...

Juan: No sé si dir que ha estat una sorpresa, perquè el cinema de David Trueba m'agrada força, sobretot els títols més recents. Però no m'esperava una pel·lícula tan emotiva en la seva senzillesa.

Trecce: Hazlo.

Una abraçada.