divendres, 24 de març del 2023

LOS PERDONADOS

Quan els pixapins van a la muntanya, passa el que passa. 

Quan els europeus van al Marroc, també s'arrisquen a patir els costums locals. 

No és que "Los perdonados" (John Michael McDonagh, 2021), però, s'assembli a "Suro". Més aviat ens recorda "El triángulo de la tristeza", amb el retrat d'uns individus fastigosament rics i fastigosament superficials. L'acció els situa enmig del desert, on celebren l'aniversari d'un d'ells en un palau; els servents del país contemplen amb filosofia però també amb fàstic la vida regalada de la parella homosexual que n'és propietària i les excentricitats dels seus convidats. 

Però els problemes més greus seran per a un dels occidentals, un paio aficionat a la beguda que manté una relació tensa amb la seva atractiva esposa i que atropella un nadiu quan es dirigeixen cap a la festa.

No sé si el film té missatge més enllà d'allò que resulta obvi, però està ben narrat i permet gaudir de bones interpretacions de Ralph Fiennes i Jessica Chastain i d'una fotografia excel·lent de Larry Smith, conegut pels seus treballs amb Kubrick i Winding Refn.

4 comentaris:

Trecce ha dit...

Una película que invita a la reflexión sobre alguno de los temas que plantea, por ejemplo el del perdón, aunque como señaló algún crítico, aunque no le falta nada, le sobran algunas cosas.

ricard ha dit...

Creo que quiere contar muchas cosas a la vez. Pero me pareció curiosa.

Saludos.

Fran ha dit...

Hola Ricard!
Pues me parece una mas que interesante propuesta, esta se me escapo, anotada queda.
Saludos!

ricard ha dit...

A mí también me lo pareció cuando leí la reseña.

Saludos.