Als anys vint, una noia anglesa de casa bona (Watts) es casa amb un metge (Norton) només per perdre la seva mare de vista, la qual cosa aconsegueix perquè se'n van a viure a Xanghai. Ell és bon noi però una mica sonso i ella li és infidel amb un nord-americà més eixerit i pocavergonya. El metge no s'ho pren gaire bé i s'emporta la jove esposa a un indret menys glamurós de la Xina profunda on hi ha una epidèmia de còlera.
La direcció de John Curran és rutinària i l'argument més aviat masclista, però Norton i Watts se senten còmodes en els seus papers i contribueixen a fer d'"El vel pintat" una magnífica història romàntica, l'aventura de dos herois quotidians perduts enmig d'un món estrany, exòtic però també ferotge, i d'un mar de sentiments contradictoris. Toby Jones aporta la mirada comprensiva de l'amic que procura sobreviure i no jutjar.
3 comentaris:
No he tingut ocasió de veure-la, però conec l'obra literària de Somerset Maugham.
Una abraçada.
Un relato muy típico del gran escritor que fue Somerset Maugham, una especie de cronista del final del imperio británico y por las páginas de cuyos libros desfilan mujeres ociosas, militares, vividores, seres mediocres que se creen la encarnación de las supremas virtudes de la raza blanca y que son el testimonio vivo de un mundo hoy desaparecido, bien retratados psicológicamente, resultando personajes muy reales.
Desconozco cómo habrá quedado la adaptación porque no he visto la película.
Yo, en cambio, no he leído a Somerset Maugham pero las características que Trecce destaca aparecen en la película, si bien un tanto superficialmente. He buscado una reseña biográfica del escritor que lo define como tímido, introvertido, un tanto cínico; además, estudió medicina, con lo cual parece evidente que el personaje de Norton sería más o menos un álter ego. Sus viajes al Sudeste asiático, sus problemas amorosos y su bisexualidad también se reflejan de algún modo en lo que la película cuenta. En cualquier caso, "El vel pintat" sería poco más que un telefilm si no fuese por la sensible interpretación del actor y, sobre todo, de Naomi Watts, sin desmerecer al resto de componentes del reparto. Bueno, tampoco cabe despreciar las aportaciones de Stuart Dryburgh (fotografía) y Alexandre Desplat (música).
Una abraçada.
Publica un comentari a l'entrada