dimarts, 8 de desembre del 2020

REENCARNACIÓN

Després de veure "Under the Skin" i de llegir la ressenya de l'amic indéfilo, em sentia quasi obligat a recuperar l'anterior treball de Jonathan Glazer, que data del 2004 (no es pot dir que sigui un realitzador prolífic), que havia començat a veure en alguna ocasió però no sé ben bé perquè havia deixat a mitges, i que tampoc no m'atreia perquè la història d'una dona (Nicole Kidman) que coneix un nen que recorda Miquel Montoro i que afirma ser la reencarnació del seu marit mort deu anys abans semblava una mica delirant. 

Doncs, efectivament, Glazer salva un invent tan arriscat a força d'elegància, d'unes interpretacions notables (repartiment d'alt nivell en què, a part de la Kidman, apareixen Danny Huston, Lauren Bacall, Anne Heche, Peter Stormare o Arliss Howard -per cert, impecable en el paper de Louis B. Mayer al "Mank" de David Fincher-) i d'una banda sonora esplèndida a càrrec d'Alexandre Desplat. El director demostra que no li fa por vestir una història fantàstica amb el tempo i els colors d'un melodrama i que pot vèncer M. Night Shyamalan en el seu terreny, tot i que la inspiració d'alguns moments del film sembla remetre a Kubrick (el conserge de l'immoble llançant una pilota contra la paret, com ho feia Jack Nicholson a "El resplandor"; la batussa entre un adult i un nen durant un concert de música clàssica, com a "Barry Lyndon"). Tampoc no podem obviar la col·laboració en el guió del veterà Jean-Claude Carriére, a qui potser també devem que una proposta amb un punt de partida tan insòlit arribi a bon port (o, si més no, que tingui un final plausible).

4 comentaris:

Fran ha dit...

Que tal Ricard!
Tu reseña me ha despertado la curiosidad y Kidman con ese vestido me ha parecido absolutamente deliciosa. Anotada queda.
Saludos!

ricard ha dit...

Kidman sale muy guapa.

Saludos.

dvd ha dit...

Bueno, ante todo gracias por la mención...
Es una película que he vuelto a ver alguna que otra vez y que va ganando con el tiempo, porque sigue manteniendo esa idea suicida de partida y no ha sido igualadad por propuestas similares. Glazer ha logrado un estatus envidiable con una filmografía escueta y un pasado clipero, que a otro con menos talento ya se lo habría llevado por delante. Es, ya digo, una película difícil de defender y que la mayoría ha denostado por lo descabellado de su argumento, pero dentro de unos años vendrán a reivindicarla y todos hablarán de "aquella maravilla con Nicole Kidman", aunque es mucho más que eso, por supuesto...
Un saludo.

ricard ha dit...

Gracias a ti por tus brillantes reseñas y por tu blog, que debe ser el más prolífico y veterano de la blogosfera cinéfila. Por supuesto, es un título a reivindicar.

Saludos.