diumenge, 16 d’octubre del 2016

LA HABITACIÓN


Quina és la més gran història d'amor que podem imaginar? L'amor entre un fill i la seva mare. I quina és la situació més angoixant que podem imaginar? Potser una mare reclosa en una petita cambra amb el fill que ha tingut del seu segrestador?

Aquest és el punt de partida de "La habitación" (Lenny Abrahamson, 2015): la història d'amor més emocionant sorgida de la situació més sòrdida.

Abrahamson renuncia sàviament a la truculència i altres perills d'un argument que podria ser el d'un telefilm oportunista i ens ofereix el títol més emocionant de la temporada. Interpretacions superlatives de Brie Larson (la mare), justa guanyadora de l'Òscar d'enguany, i el petit Jacob Tremblay.

6 comentaris:

Pedro Rodríguez ha dit...

¡El horror! ¡El horror! ¡El horror! Una película que además de contener la mejor interpretación infantil de la historia (junto a la de Ana Torrent en El espíritu de la colmena) se me antoja como uno de los más desgarradores, intensos y perturbadores dramas que se han visto en una pantalla de cine. A la extraña historia de amor entre madre e hijo no le falta un toque poético que corona con alivio su happy ending.

Un abrazo.

ricard ha dit...

Ahora que lo dices, puede que sí sea la mejor interpretación infantil de la historia, o una de las dos mejores.

Un abrazo.

miquel zueras ha dit...

Sí, Jacob Tremblay fa una interpretació impactant, inoblidable, però la pel.lícula en conjunt no em va convencer. Crec que a partir del moment en que el fill i la mare són alliberats el ritme baixa en picat i només és va allargant amb secuències de poc interés fins arribar al final. Em va semblar que la segona meitat del film era "de relleno", francament. Molt bó el inici quan encara no saps que la parella protagonista està segrestada.
Salut!
Borgo.

ricard ha dit...

A mi sí que em va agradar la segona meitat. La vaig trobar molt interessant: l'actitud dels pares, la vilesa dels medis de comunicació, la reacció de la mare que s'ensorra després d'haver aguantat l'inaguantable durant anys... I tot plegat narrat amb una gran delicadesa.

Salut i gràcies per comentar.

TRoyaNa ha dit...

Ricard,
em va pareixer un thriller dramàtic espectacular.
Vaig deixar les meues impresions açí:
http://historias-troyanas.blogspot.com.es/2016/03/la-habitacion.html
Un abraç

ricard ha dit...

Totalment d'acord, tot i que la meva angoixa en la primera meitat de la pel·lícula era més relativa després d'haver ensopegat amb un trailer massa revelador.

Una abraçada.