dissabte, 14 de gener del 2012

ANOTHER YEAR


Com pertoca en una pel·lícula que transcorre al llarg d'un any sencer (dividida en quatre capítols, un per a cada estació), "Another year" (Mike Leigh, 2010) té una estructura circular, reveladora del sentit últim d'aquesta història sobre un matrimoni, en Tom (Jim Broadbent) i la Gerri (Ruth Sheen), que afronten amb tranquilitat d'esperit la tardor de les seves vides i que tenen per amics uns pesats amb el costum poc elegant de visitar-los per emborratxar-se i explicar-los les penes. Tom i Gerri volen ajudar-los, però tot té un límit, i el rostre petri d'Imelda Staunton en l'escena inicial troba el seu reflex en el rostre absolutament derrotat de Mary (extraordinària Lesley Manville) en el pla que tanca el film; les vides d'ambdues són un infern, però almenys la segona va fer de cambrera a Corfú.

4 comentaris:

Sandra Mantas ha dit...

A mi, per ser de Mike Leigh, del que m'agraden molt com a tothom "Secretos y Mentiras", però sobretot (i això ja no com tots) "Todo o nada" em va decebre una mica la peli, tot i estar força bé. Una abraçada.

Mario Salazar ha dit...

Buena película. Saludos.

Jordicine ha dit...

Em va agradar força. És humana i força real, no? Una abraçada i fins aviat.

ricard ha dit...

David: No he vist "Todo o nada". Aquesta no em va desagradar, però se'm va fer un pèl llarga, això sí. Una abraçada.

Mario: Un comentario escueto en justa correspondencia a alguno de los míos. Pero tampoco hace falta decir nada más. Un abrazo.

Jordicine: Sí que és molt real; una mica depriment fins i tot, malgrat que aparenti ser una comèdia. Una abraçada.