dimarts, 2 d’agost del 2011

LES RELIQUIES DE HARRY POTTER


Amb "Harry Potter y las reliquias de la muerte 2", arriba al seu final la nissaga més taquillera de la història en el seu doble vessant cinematogràfic i literari.

Com que no he llegit cap dels llibres que han fet milionària J. K. Rowling, centraré el meu comentari en les pel·lícules, que han conegut quatre directors, de Chris Columbus a David Yates, passant per Mike Newell i Alfonso Cuarón, sense que el to de la sèrie variés significativament. Sí, els personatges creixen, els nens retratats per Columbus es posen texans a les ordres d'Alfonso Cuarón, la història esdevé progressivament més fosca, però, en essència, l'interès de la nissaga no ha deixat mai de residir en una potent direcció artística que atorga densitat al món paral·lel dels aprenents de mags al castell de Hogwarts. Potser per això el primer de la sèrie, "Harry Potter y la piedra filosofal", del 2001, en què coneixem els escenaris més emblemàtics, continua sent el títol més atractiu, seguit probablement pel darrer, no tant per la seva dosi d'acció, que també, però en la mesura que resol els enigmes d'una història de bons i dolents innecessàriament allargada a través d'una pila d'episodis que només aporten subtrames sense gaire interès i molta confusió als no iniciats. Ja entenem que adaptar els patracols de la Rowling no havia de ser feina fàcil, però el guionista de la nissaga, Steve Kloves, s'ho podia haver treballat una mica més; al cap i a la fi, a l'home que va escriure i dirigir "Los fabulosos Baker Boys" (1989) el talent se li dóna per descomptat.

3 comentaris:

Francisco Castelo Branco ha dit...

www.olhardireito.blogspot.com

Angélica Oliveira ha dit...

Vaig llegir tota la sèrie i les pelis van ser reproduccions gairebé perfectes dels llibres, però les 4 últimes em van decebre moltíssim: Eran fluixes i com una mena de resum dels llibres. Un altre cosa que em va emprenyar molt es que fessin dos pelis de l'últim llibre perquè no és el llibre més gros de la série (es el cinqué "la orden del fénix), i ni el més interesant, però van fer-ho per els diners. És la meva opinió de "fan". No he vist les dos últimes, encara no m'han entrat ganes de tornar a Hogwarts per últim cop!

ricard ha dit...

Francisco, ya he visitado tu blog i he visto tu post sobre J. K. Rowling. Está muy bien y así me entero de cómo os van las cosas por Portugal. Saludos y hasta pronto.

Angélica: Si has llegit tots els llibres, no estic en condicions de rebatre res d'allò que diguis. I quan afirmes que la darrera l'han feta en dues parts per diners, doncs que tens tota la raó. Siau!