divendres, 13 de maig del 2011

JUEGO DE TRONOS


La cadena televisiva HBO, responsable de "Boardwalk Empire", novament demostra tenir uns estàndars de qualitat altíssims amb l'adaptació de l'obra literària de George R. R. Martin "Juego de tronos", que ara podem veure a Digital +.

Amb l'eficaç Tim Van Patten rere la càmera i un disseny de producció senzillament extraordinari, és una nissaga de fantasia heroica ambientada en una Edat Mitjana imaginària, una mica en la línia d'"El Senyor dels Anells" però més dirigida a un públic adult, amb les dosis justes de violència i de sexe bastant explícit (és a dir, la tendència que triomfa en els darrers serials televisius que transcorren en temps pretèrits: "Roma", "Los Tudor", "Spartacus", "Els Borgia", "Hispania").

"Juego de tronos" té molts personatges i subtrames, però és, en essència, una senzilla història de traïcions i de lluita pel poder, de bons i de dolents, captivadora en la seva elementalitat, amb detalls força inquietants (almenys va ser així en el primer episodi, emès dilluns passat): l'amenaça d'un hivern que s'anuncia llarguíssim (estem en un univers paral·lel, no sabem quant duren les estacions); uns misteriosos personatges amb els ulls tenyits de blau que s'oculten en els paratges nevats dels límits del regne; dues pedres amb uns ulls pintats posades sobre els ulls closos d'un ministre mort en circumstàncies estranyes; corbs missatgers; el casament concertat entre una nimfa rossa d'ulls blaus i un individu salvatge que no ha sentit parlar mai de les carícies prèvies... Sean Bean n'és el protagonista; fa de senyor de les terres del nord, honrat però implacable quan cal ser-ho; i el nan Peter Dinklage observa amb cinisme les intrigues d'un món en què regna la força i que l'exclou per la seva deformitat.

3 comentaris:

Javier Simpson ha dit...

Tiene buena pinta. Están entretenidas estas series (o pelis) épicas y de tono fantástico, con romance en medio. A ver en qué canal de tv la ponen después de que pase por el de pago, supongo. Buena entrada, ricard.

Bargalloneta ha dit...

No m'agraden gaire aquests tipus de sèries, però he de reconèixer que vaig veure'n un tros per que surt una actriu que m'agrada especialment: lena Heady
Ara, no sé si la seguiré!!!
Hauràs de convènce'm una mica més ;-)!!!

ricard ha dit...

És molt entretinguda, però no sé si aquest argument convencerà la meva amiga Mònica. De tota manera, caldrà veure'n més capítols. Gràcies pels vostres comentaris.