No passa res; continuarem amb el monogràfic sobre Tim Burton parlant, precisament, del personatge en qüestió.
Entre el kitsch de la sèrie de televisió protagonitzada per Adam West (i la corresponent adaptació a la pantalla gran del 1966) i la particular ortodòxia imposada per Christopher Nolan en reprendre la franquícia després dels despropòsits signats per Joel Schumacher, va ser Burton, el 1989, qui va inaugurar l'etapa moderna del personatge de DC Comics en el cinema, amb l'ajuda de Michael Keaton, amb qui acabava de treballar a "Bitelchús", i aportant el seu estil personalíssim que barreja els escenaris gòtics amb influències pop.
El torturat personatge de Batman, la fosca ciutat de Gotham, i un antagonista que es disfressa de pallasso (inoblidable Joker a càrrec de Jack Nicholson) són elements idonis perquè Burton ofereixi un espectacle comercial amb segell propi.
I Kim Basinger surt molt guapa. Però permeteu-me que prefereixi la seqüela que va dirigir el 1992, "Batman vuelve", en què els gags surrealistes són encara més brillants i Michelle Pfeiffer excel·leix en el paper de la Catwoman.
3 comentaris:
Es una tremenda injusticia que Tim Burton no haya podido hacer su trilogía.
Su versión de Batman fue todo un cambio, impactó con todo. Haciendo recordar el sentido del personaje, que algunos sólo conocían sólo por la serie, como un personaje divertido. Recuperó el origen trágico.
Kim Bassiger es magistra como Vicky Vale, que tiene su valor como una de las novias del Caballero Oscuro.
La segunda película tal vez sea mejor, con personajes ambiguos, con el trauma del Pingüino, abandonado por sus padres. Y Catwonan, revivida por los gatos. Y el tercer villano, el peor de todos.
Una frustación que no se haya hecho la película de Catwoman, que tenía mucho potencial.
Saludos.
Mira que se han hecho versiones.
Demiurgo: No recordaba que planease una trilogía. En cualquier caso, es cierto que le corresponde a Burton el mérito de haber llevado al personaje más allá de la caricatura, infundiéndole carácter, recuperando el tono trágico inherente al mito y, lo que es más meritorio, sin perder el sentido del humor.
Trecce: Muchas.
Saludos y gracias por comentar.
Publica un comentari a l'entrada