dijous, 5 de setembre del 2024

MAR DE HIERBA

Spencer Tracy i Katharine Hepburn van mantenir una llarga relació, dins i fora de la pantalla. Els seus títols més coneguts són comèdies que il·lustren la "guerra de sexes", però "Mar de hierba", que van protagonitzar el 1947 a les ordres d'Elia Kazan, resulta més atípic. 

De guerra, també n'hi ha. Una guerra no declarada entre grans terratinents dedicats al bestiar (representats pel personatge de Tracy) i colons que volen fer de pagesos (defensats pel jutge interpretat per Melvyn Douglas). L'argument, en definitiva, d'una pila de westerns, i un exemple dels conflictes socials presents en molts films del realitzador, encara que aquí parli de temps pretèrits. Però "Mar de hierba", tot i semblar un western i incloure algun tiroteig, deriva ràpidament cap al melodrama. El terratinent es casa amb una noia de Nova Orleans (Hepburn) i, tot i que no deixaran d'estimar-se, la seva relació fracassarà perquè ella manté una postura ambivalent en el conflicte amb els colons (i el progrés), i perquè la seva relació amb el jutge va més enllà d'una sincera amistat.

3 comentaris:

Cinefilia ha dit...

Tot i agradar-me, la vaig trobar un pèl massa densa, més èpica, en comparació amb les divertides comèdies que va protagonitzar la parella.

Una abraçada.

Trecce ha dit...

Casi merece la pena por ver a la pareja protagonista.

ricard ha dit...

Juan: Tota la raó.

Trecce: Eso por descontado.

Una abraçada.