divendres, 13 de setembre del 2024

LOS FELINOS

Abans de les "Historias extraordinarias", Alain Delon i Jane Fonda havien coincidit en un curiós film de René Clément, "Los felinos", del 1964, acompanyats d'una altra americana -més madura però igual d'atractiva-, Lola Albright. 

Comença a Nova York i continua a la Costa Blava. Comença com un thriller (amb banda sonora jazzística de Lalo Schifrin) per convertir-se en una intriga claustrofòbica amb un fort component eròtic. De què va? Doncs va d'un senyor molt atractiu (Delon) a qui uns gàngsters es volen carregar per un assumpte de banyes i que acaba reclutat com a xofer per dues mantis religioses (Fonda, Albright) que es dediquen a les obres de caritat -sic-, a gaudir del seu castell vora el mar ple d'estàtues africanes i de gatets, i a intentar seduir el protagonista amb intencions poc clares. 

"Los felinos" pretén ser moderna (a estones, sembla un exercici d'estil) i resulta més aviat estranya; si més no, Jane Fonda eleva la temperatura tant o més que el sol de la Provença. 

Ell fa cara d'amoïnat:

4 comentaris:

ethan ha dit...

Me gustó bastante. Como comentaba en mi crítica de hace tiempo, tiene elementos chabrolianos y hitchcocknianos. Ese cambio de género en mitad de la película también es atractivo.
Saludos.

ricard ha dit...

Es cierto que resulta bastante chabroliana.

Saludos.

Cinefilia ha dit...

Un cineasta a priori tan allunyat d'aquest tipus de film com ara Costa-Gavras va exercir d'ajudant de direcció.

Una abraçada.

ricard ha dit...

Sí, ja ho vaig filar als títols de crèdit.

Una abraçada.