dilluns, 2 d’agost del 2021

TIEMPO

Tempus fugit. I, si no, que els ho diguin als protagonistes de "Tiempo" (M. Night Shyamalan, 2021), uns turistes atrapats en una platja paradisíaca on allò que prometia ser una feliç jornada en família es converteix en un malson. 

La nova pel·lícula del director, adaptació d'una novel·la gràfica de Pierre-Oscar Lévy i Frederick Peeters, que podria haver estat un episodi de "La Dimensió Desconeguda" dels bons, compta amb una posada en escena modèlica en què destaquen la utilització exemplar del fora de camp o l'elegància i oportunitat dramàtica dels enquadraments i els moviments de càmera, i amb un guió no tan trampós com sembla, que va dosificant amb saviesa les pistes i que combina el misteri amb una reflexió sobre la fugacitat de l'existència i la importància de viure en present.

6 comentaris:

Trecce ha dit...

¿Tiene algún giro inesperado de esos tan típicos del cine de Shyamalan?

ricard ha dit...

Alguna que otra sorpresa, pero nada comparable a "El sexto sentido" o "El bosque".

Mireia Jover ha dit...

La millor de Shyamalan des de El bosque.

ricard ha dit...

Em sembla que estem d'acord.

Petons.

Fran ha dit...

Que tal Ricard!
Creo que solo por lo que ha aportado Shyamalan ya le tendríamos que estar agradecidos. Tengo la sensación de que últimamente algunas criticas son bastante despiadadas, ya no se si lo de darle palos a este director es una especie de moda o algo parecido. Esta la tengo pendiente.
Saludos!

ricard ha dit...

Tuvo una etapa como mínimo dudosa (Airbender, After Earth) pero, aunque quizás no ha recuperado el nivel de títulos como El sexto sentido o Señales, se ha ido redimiendo a base de modestia, y ésta última no está nada mal.

Saludos.