dimecres, 15 de novembre del 2017

NOCHE DE VERANO


Primer llargmetratge del català Jorge Grau, "Noche de verano" (1962) narra les històries de desamor i crisi existencial d'uns burgesos i d'uns estudiants al llarg de dues Nits de Sant Joan.

El futur director de "No profanar el sueño de los muertos" i "La trastienda" era tot un cinèfil, si s'ha de jutjar per l'escena del cine-club on projecten "Viaggio in Italia", de Rossellini. Però, a més, el to de la pel·lícula recorda molt clarament el cinema d'Antonioni, director igualment citat en una escena. La similitud és encara més evident en tractar-se d'una coproducció en què intervenen actors italians com Umberto Orsini o Gian Maria Volontè, Marisa Solinas o Lidia Alfonsi (Francisco Rabal i María Cuadra encapçalen l'aportació espanyola). De tota manera, el més interessant del film és el seu component documental, el retrat d'una Barcelona que ja no existeix i dels seus escenaris més emblemàtics: La Bodega Bohemia, La Paloma, l'espectacle del Bombero Torero. Quins records!

2 comentaris:

Cinefilia ha dit...

Realment una obra mestra en el seu gènere, sense res a envejar a l'Antonioni que esmentes. Per exemple, l'escena en la que Gian Maria Volontè i els seus empleats passen tota la nit de revetlla treballant per salvar l'empresa (per cert, a l'Escola d'arquitectes amb mural de Picasso que hi ha davant la Catedral) és antològica.

D'altra banda, i en un altre ordre de coses, em fa molta il·lusió la foto que has triat per acompanyar el teu text: és tracta d'una captura de pantalla feta per mi mateix ara fa us mesos. Celebro que t'hagi estat útil.

Abraçades cinèfiles!
Juan

ricard ha dit...

Doncs, escolta, gràcies per la fotografia!

Una abraçada.