dilluns, 16 de maig del 2016

TRIBUNAL


Si de vegades ens sembla que el sistema judicial al nostre país té algunes mancances, només cal que vegem aquesta pel·lícula del 2014 de l'indi Chaitanya Tamhane, sobre l'insòlit procés en què un cantautor incòmode és acusat d'induir al suïcidi, amb la lletra d'una de les seves cançons, a un empleat municipal encarregat de netejar el clavegueram de Bombai (feina que presumim poc agradable).

El cineasta retrata una justícia surrealista en què el sentit comú és enterrat sota el pes d'unes lleis antigues i uns prejudicis eterns, tot plegat amanit amb grans dosi de corrupció i de burocràcia. Però allà on la denúncia del film de Tamhane es revela més intel·ligent i més subtil és en la presentació de la vida diària i l'entorn dels protagonistes de la història: un advocat solitari progressista, una fiscal conservadora i un jutge encantat d'haver-se conegut.

4 comentaris:

David ha dit...

Curioso. Estoy pensando en denunciar a todos los medios de comunicación (escritos y audiovisuales), porque quién no va a querer suicidarse leyendo/viendo las noticias día tras día o lo que es peor, la programación televisiva.
Apunto peli.
Un saludo.

ricard ha dit...

Pues tendría su lógica. Ignoro si los noticiarios en la India son tan deprimentes como los de aquí. En sus películas, con alguna excepción como la que comento, todos cantan y bailan la mar de contentos.

Saludos y gracias por pasarte.

miquel zueras ha dit...

Ostres, una cançò que et porta al suicidi. Jo vaig fer un post sobre "La canción de los suicidas", és una història curiosa: miquel-zueras.blogspot.com/2011/03/la-cancion-de-los-suicidas.html
I m´apunto la pel.lícula, una oportunitat de veure cinema hindú, tant poc frecuent a les nostres pantalles.
Salut!
Borgo.

ricard ha dit...

Bé, la cançó de la pel·lícula porta al suicidi PRESUMPTAMENT. No oblidem que es tracta d'un procés penal. He llegit el teu post, com sempre força curiós. Però penso que seria més fàcil induir algú al suïcidi obligant-lo a escoltar diverses vegades "La barbacoa" de Georgie Dann (per exemple).

La pel·lícula ofereix un retrat molt interessant de la vida quotidiana a l'Índia; crec que et pot agradar.

Salut!