divendres, 6 de maig del 2016

SIDNEY


"Sidney" (1996) és el primer llargmetratge dirigit per Paul Thomas Anderson.

Es tracta d'un thriller ambientat en el món dels casinos a l'Estat de Nevada, senzill però contundent i que anticipa les formes sofisticades del seu cinema que havien de convertir els seus treballs posteriors, "Boogie Nights" i "Magnolia", en una festa àudio-visual. A més, treballa amb els mateixos actors: Philip Baker Hall, John C. Reilly, Philip Seymour Hoffman, Robert Ridgely, aquí acompanyats per una guapíssima Gwyneth Paltrow, i el sempre eficaç Samuel L. Jackson.

El tema central de "Sidney" és el mateix de la majoria de les seves pel·lícules: la relació paterno-filial establerta entre dos personatges que no són pare i fill, un d'ells un veterà professional una mica misteriós, l'altre un jove deixeble solitari, tan bon jan com irreflexiu.

2 comentaris:

TRoyaNa ha dit...

Ricard,
li donaré una oportunitat,perquè Magnolia,al seu día,em va encantar.
Et deixe el link de la resenya que al 2013,li vaig dedicar,per si tens curiositat:
http://zinefilaz.blogspot.com.es/2013/03/magnolia.html
Un abraç

ricard ha dit...

"Magnolia" és una pel·lícula fascinant sobre llegendes i solituds urbanes. Es mou en el límit del manierisme gratuït però el director ha sabut reinventar-se en els seus darrers títols. De tota manera, el film que prefereixo d'Anderson continua essent "Boogie Nights": simpàtic, divertit, visualment impressionant.

Una abraçada.