dijous, 14 d’abril del 2016

UNA NOVA AMIGA


François Ozon, el director d'"En la casa" i "Joven y bonita", torna a demostrar a "Una nova amiga" (2014) la seva capacitat de desconstruir l'univers burgès i de generar suspens a partir de trames quotidianes però també atípiques, com aquesta -que en altres mans hauria estat una extravagància sense solta ni volta- sobre un vidu a qui li agrada vestir-se de dona i la seva relació amb la que fou millor amiga de la seva esposa, primer escandalitzada però de seguida fascinada i progressivament confosa sobre la seva pròpia condició sexual.

4 comentaris:

Pedro Rodríguez ha dit...

De François Ozon sigue siendo "En la casa" mi película favorita a bastante distancia de, por ejemplo, ésta "Una nueva amiga", film que oscila entre el drama y la comedia en el que sobresale Romain Duris dentro de una trama de final confuso, connotaciones lésbicas y dirección manierista.

Un abrazo.

ricard ha dit...

Bueno, estamos bastante de acuerdo en todo: "En la casa" es también mi título favorito del director y uno de mis preferidos en lo que llevamos de década. Sobre "Una nueva amiga" (o "Una nova amiga", vi la versión catalana), Romain Duris borda el personaje y resulta cómico sin ser caricaturesco; y, sí, el final es confuso y no está a la altura del resto.

Un abrazo.

TRoyaNa ha dit...

Ricard,
encara no la he vist,però intentaré ver-la.
"En la casa" em va agradar molt,la vaig trobar molt intel.ligent i perturbodora.
Un abraç

ricard ha dit...

Aquesta és més discutible però, al meu parer, Ozon confirma les seves aptituds com a director.

Una abraçada.