dissabte, 9 d’abril del 2016

D'ARDENNEN


"D'Ardennen" (2015) és una producció belga parlada en flamenc i dirigida pel debutant Robin Pront que he pogut veure gràcies a Movistar + i animat per una recomanació del company Travis Bickle.

Es tracta d'un thriller modest però contundent, una història triangular entre una noia i dos germans; un d'ells acaba de sortir de la presó i els altres dos intenten deixar enrere llurs addiccions. L'entorn lumpen i la manca d'expectatives no els fa la vida gaire fàcil, però el més preocupant és l'actitud violenta de l'ex-presidiari.

La trama és senzilla però personatges i ambients estan descrits amb precisió i la posada en escena és elegant, desprèn fins i tot certa poesia, sense resultar pretensiosa.

2 comentaris:

Pedro Rodríguez ha dit...

En primer lugar, gracias por la mención. Como bien dices, la película carece de pretensiones y, sin embargo, a través de un sugerente dibujo de los personajes, una excelente iluminación y una fascinante escenografía, logra alcanzar una altura superior a otros film con más ínfulas. Resulta atractivo el cine que se está realizando últimamente en Bélgica, es por eso que te recomendaría, si tienes la oportunidad, de que le des una oportunidad a la escalofriante "Alleluia", de Fabrice du Welz y con el protagonismo de nuestra Lola Dueñas.

Un abrazo.

ricard ha dit...

Pues me apunto tu recomendación.

Un abrazo.