dissabte, 16 de gener del 2016

KINGSMAN: SERVICIO SECRETO


Matthew Vaughn ja havia demostrat la seva perícia a "Kick-Ass" i "X-Men: Primera generación", dues pel·lícules comercials tan espectaculars com imaginatives.

A "Kingsman: Servicio secreto" (2014) reprèn un tema central en els títols esmentats: l'aprenentatge d'un superheroi (o quasi), la relació amb el seu mentor i l'enfrontament amb un super dolent. I juga amb el gènere d'agents secrets estil James Bond (ja era un referent a "X-Men: Primera generación"), amb dos protagonistes que semblen antagònics, ja que un fa de sastre a Saville Road i l'altre va amb xandall, però que no poden ser més britànics (Colin Firth és l'agent secret veterà i Taron Egerton l'aprenent), ambdós enfrontats a un dolent amb aspecte de ianqui raper i amant del fast-food (Samuel L. Jackson).

El ritme és trepidant i les escenes d'acció magnífiques, però el millor de "Kingsman: Servicio secreto" és el seu sentit de l'humor irreverent, la conya de tot plegat i la manera com transforma la violència més desfermada en gags antològics com l'aniquilació d'una colla de fonamentalistes cristians o el castell de focs final, rematant la funció amb el rescat d'una princesa sueca particularment agraïda (no consten queixes de l'ambaixada però alguna ressenya destaca el masclisme latent en el títol més políticament incorrecte de la temporada).

5 comentaris:

David ha dit...

Sí, es verdad. No me acordaba de ese final con la tontería de la princesa agradecida (jaja)
Eeeh...se deja ver y tiene algunas cosas que están bien. A mí me gustaron las coreografías del Firth dando hostias en el pub y en la matanza en la iglesia... pero bueno, sin más.
Un saludo.

ricard ha dit...

Según he leído en la red, la escena de la matanza en la iglesia fundamentalista ha sido censurada en Latinoamérica, presumiblemente para no ofender a los muchos cristianos que todavía quedan por ahí. Cosas.

Un saludo.

Anònim ha dit...

Aquesta em va agradar molt! Colin Firth m’encanta i es molt divertit el paper de Samuel L. Jackson! L’escena de l’esglesia es espectacular i el què passa al sortir de l’esglèsia encara més... Tota la peli té un gran sentit de l’humor que li encaixa molt bé amb l’acció que porta.

ricard ha dit...

També em va agradar per això, per la barreja molt hàbil d'acció i humor.

Salutacions.

Descubrepelis ha dit...

Molt pendent, ja hem va agradar molt Kick-ass i espero el mateix amb aquesta, a veure quan tinc oportunitat.

Una abraçada.