diumenge, 26 d’abril del 2015

FUERZA MAYOR


Un matrimoni suec molt eixerit i els seus dos fills passen uns dies de vacances en un hotel luxós dels Alps francesos. Tot hauria de ser idíl·lic però una allau inoportuna posa en entredit la seva relació.

"Fuerza mayor" (Ruben Östlund, 2014) contraposa la pulcritud de la família protagonista, de l'hotel, de les pistes d'esquí, a una naturalesa imprevisible que s'amaga al darrere, que pugna per emergir no només en forma d'allau, també en forma d'instint. L'instint resulta ser l'enemic i hom hi pot conviure si accepta que les coses no són sempre blanques o negres i que no hem de seguir a ulls clucs el paper que ens assigna la societat o la tradició.

Aquesta pel·lícula bella i lúcida qüestiona la masculinitat, la fidelitat, i també altres conviccions, a través d'unes situacions i uns diàlegs que hauríen fet les delícies d'Ingmar Bergman (vaja, un altre director suec!) però sense oblidar el sentit de l'humor. La vida té aquestes coses: és tràgica i alhora còmica.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo no l'he vist mai però el company allau si

ricard ha dit...

Ja he vist el seu comentari. El protagonista no és especialment simpàtic i la seva reacció en l'escena de l'allau és clarament reprobable. Però tothom pot tenir un mal moment, penso jo.