diumenge, 22 de febrer del 2015

MAGICAL GIRL


"Magical Girl", no és gaire diferent de "Diamond Flash": posseeix la mateixa estructura circular, el mateix caràcter coral, el mateix flirteig amb els gèneres (aquí, el thriller i uns apunts sobre pràctiques sado-masoquistes que converteixen en carícies simpàtiques les fuetades de "50 sombras de Grey"). Carlos Vermut disposa ara de més mitjans i de millors actors (excel·lents, de fet) però manté incòlume la seva voluntat de ser radical, de sorprendre i d'incomodar l'espectador.

Els personatges de "Magical Girl" s'enfronten a situacions i a decisions terribles generades en cadena, originades en altres situacions i decisions terribles que poden ser les que veiem o les que queden ocultes en el passat dels personatges, reflectit només en les seves cicatrius, morals o físiques. Ho podem entendre quasi tot però ens passarà com al personatge de José Sacristán, que li falta una peça per poder completar el puzzle.

6 comentaris:

Pedro Rodríguez ha dit...

La mejor película española de 2014, un cóctel de intriga, drama y comedia negra que en un sentido radial se clausura tal y como se abre, un modo de poner énfasis tonal a un mundo cruel, hermético, absorbente y desasosegante que se va izando como una de las señas de identidad de este indefinible autor. Un microcosmos rebosante de oscura imaginería, melancolía, realismo irritante, languidez, costumbrismo hiriente, violencia latente y moral desvencijada acorde con los sueños rotos y la pegajosa depravación de unos personajes al fin tan humanos en sus osadías, irracionalidad, penurias y patetismo.

Un abrazo.

ricard ha dit...

Ahora mismo no sé si prefiero esta película o "La isla mínima", que también tiene su mérito. Como sea, Carlos Vermut hace gala de un talento poco usual y presumo que irá a más. Domina todos los registros que aborda y crea un universo único, de apariencia realista pero a la vez misterioso. Defines muy bien a sus personajes "al fin tan humanos", sus "sueños rotos" y su "pegajosa depravación".

Un abrazo.

TRoyaNa ha dit...

Ricard,
no he vist "Diamond flash",me l´apunte ja.
"Magical Girl" em va pareixer un exercici de cinema arriescat i necesari.
Li vaig dedicar una resenya al meu bloog,et deixe link per si vols passar-te (sense cap compromís;))

http://historias-troyanas.blogspot.com.es/2015/02/magical-girl.html

ricard ha dit...

Llegeixo la teva ressenya. Ja veus que coincidim a veure la pel·lícula com un puzzle.

Salut!

TRoyaNa ha dit...

Ricard,
anit vaig veure "Diamond flash" i encara estic impactada.
Como no podia ser d´una altra manera,li acabe de dedicar una ressenya:

http://historias-troyanas.blogspot.com.es/2015/03/diamond-flash.html

salut!

ricard ha dit...

Ja he llegit la teva ressenya i coincideixo totalment. Jo també en vaig parlar aqui quan la vaig poder veure a Canal +.

http://classicscinema.blogspot.com.es/search/label/DIAMOND%20FLASH

Salut!