diumenge, 5 d’octubre del 2014

NOVES TECNOLOGIES


La parella protagonista de "10.000 Km" (Carlos Marqués-Marcet, 2014), després de set anys de convivència, s'han de separar quan ella marxa de Barcelona i se'n va a Los Angeles amb una beca per aprendre fotografia. Les noves tecnologies (skype, facebook, internet en general) els hauríen d'ajudar a comunicar-se malgrat la distància i fer més suportable l'absència. Però hi ha coses que les màquines encara no poden resoldre. Ells són Natalia Tena ("Juego de tronos") i David Verdaguer, que surt en tots els programes que fan gràcia de TV3; però no us enganyeu: això no és una comèdia.

Als protagonistes de "The Bling Ring" (2013), l'última pel·lícula de Sofia Coppola, internet els serveix per saber si els famosos (Paris Hilton, Megan Fox, Lindsay Lohan i catèrvola per l'estil) són a casa seva o de viatge per Europa i per localitzar a Google Earth la casa en qüestió, entrar-hi, emprovar-se els models de les estrelles i endur-se'n uns quants, més uns ròlex de propina. Després, es fan selfies amb els objectes robats i pengen les fotografies a Facebook. Gran idea. Però això no és el més sorprenent sinó la constatació que a Hollywood Hills la gent no tanca les portes de casa seva i tampoc no fa servir alarmes. Tot plegat resultaria prou increïble si no fos perquè el film està basat en fets reals. Sofia Coppola gaudeix d'allò més mostrant col·leccions aclaparadores d'objectes de luxe mentre acompanya el reportatge amb una banda sonora esplèndida, és a dir més o menys com ja va fer a "María Antonieta" (2006); al cap i a la fi, els membres de la casta privilegiada que apareix al film no semblen tan diferents dels aristòcrates francesos. I el comentari sobre l'absència de valors resulta força pertinent, de manera que, tot i parlar bàsicament del mateix, el film ens ha agradat més que "Somewhere"; i si la roba-escenes d'aquella pel·lícula era l'Elle Fanning, aquí trobem unes quantes joves promeses, cap de les quals, però, li fa ombra a una magnífica Emma Watson (sí, la noia de "Harry Potter").

5 comentaris:

Descubrepelis ha dit...

Curiosa relació de pel·lícules! Molt diferents, per a tots els gustos. Molta raó amb lo de Watson, aquesta noia realment ha evolucionat molt bé.

Salutacions.

ricard ha dit...

També estava molt bé a "Las ventajas de ser un marginado". Salutacions.

Pedro Rodríguez ha dit...

10.000 km. me gustó, en The Bling Ring me dormí, pero te falta una peli ideal para tu post: "Open Windows", lo último de Nacho Vigalondo, que aunque irregular, te hubiese venido como anillo al dedo.

Un abrazo

miquel zueras ha dit...

Aquesta pel.lícula es una troballa, mai havia vist tan ben reflexada la dificultat de mantenir una rel.lació a distància. Qui m´ho hauria dit que en "Bigotis" de TV-3 faria un bon paper com aquest.
Salut! Borgo.

ricard ha dit...

Pedro: Me apunto la de Vigalondo (por cierto, hace poco he visto la muy curiosa "Los cronocrímenes").

Borgo: Un amic meu que s'ha trobat en una situació similar diu que la pel·lícula la retrata a la perfecció.

Una abraçada i gràcies pels vostres comentaris.