dissabte, 29 de març del 2014

AFTER EARTH


Quan vaig comentar "Airbender: El último guerrero" (2010) ja vaig haver d'especular sobre el fet que un director tan bo com M. Night Shyamalan -li hauré de dedicar alguna retrospectiva perquè els més joves em creguin- havia fet una pel·lícula tan fluixa. I acabava desitjant que no fes més passos en fals.

Però reincideix a "After Earth" (2013), una pel·lícula de ciència-ficció ambientada en un planeta Terra evacuat i ja inhabitable per a la raça humana, tot i que està ple de vida. Bé, resulta que l'invent l'ha produit en Will Smith per veure si espavila el seu fill Jaden; al film també fan de pare i fill, el primer un ranger del futur molt experimentat i força sever que també vol espavilar el noi i en té l'oportunitat quan cauen a La Terra per accident.

Algunes de les imatges del film tenen l'aroma dels clàssics del gènere d'aventures. Però, com passava a "Airbender", Shyamalan es veu incapaç de superar els obstacles d'un guió insuficient i d'uns personatges antipàtics.


I he vist fa poc "Oblivion" (Joseph Kosinski, 2013), que també és un film de ciència-ficció post-apocalíptic protagonitzat per una estrella al llindar de la decadència, Tom Cruise en aquest cas. No és res de l'altre món però almenys l'argument té una mica de misteri i hi surten dues senyores de molt bon veure: Andrea Riseborough i Olga Kurylenko.

Raons per veure "Oblivion":


6 comentaris:

David Amorós ha dit...

Que valent amb Shyamalan. Amb Oblivion has triat bons arguments. Inclús pòtser m'ho pensi ;)
Una abraçada

ricard ha dit...

Sento que tinc una obligació moral amb el senyor que va dirigir "El sexto sentido", "El protegido", "Señales" i "El bosque".

A "Oblivion", la presència femenina és molt més agraïda que la masculina (si fins i tot surt en Morgan Freeman fent de líder rebel, aggss!).

Una abraçada.

K.A. ha dit...

After Earth és horrorosa. Totalment d'acord.
I a Oblivion... a part d'agradar-me els 2 motius principals que proposes, també crec que l'argument és prou bo, però poc explotat.

Salut i cinema!

ricard ha dit...

Les revelacions al final d'"Oblivion" són tòpics del gènere mal acoblats; però, almenys, et manté encuriosit una bona part del metratge.

Gràcies pels teus comentaris i per visitar el boc.

Edu Wallace ha dit...

Diuen que After Earth és del Shyamalan però jo no m'ho crec. Sempre m'ha caigut bé Will Smith però ultimament se li està anant la olla tant per ego com per introduir a tota la seva familia a qualsevol projecte. Sembla difícil que Smith torni a deixar-se manar per qualsevol director sino que li diguin a Tarantino que el va fotre fora d'una patada a Django però bueno...Oblivion està entretinguda però trobo a Elysium que més o menys son d'un estil semblant superior a aquestes dues. No m'enrollo més. Que vagi bé!

ricard ha dit...

Sens dubte "Elysium" és molt millor.

I Tarantino més intel·ligent que Shyamalan.

Salutacions i gràcies per comentar.