dimarts, 27 d’agost del 2013

BEHIND THE CANDELABRA


"Behind the Candelabra" (2013), el darrer treball de Steven Soderbergh, interpretat per Michael Douglas i Matt Damon, no s'ha estrenat al cinema i sí a la televisió de pagament per gentilesa de la cadena HBO.

Potser sí que no tenia gaire ganxo comercial la història de la relació entre el pianista Liberace (Douglas) i el seu jove protegit -i amant- Scott Thorson (Damon). En aquella època ningú no sabia que el primer fos gai (a pesar de la seva pinta força sinistra), però la seva mort de sida el 1987 ho va fer públic, de manera que el film no descobreix cap secret i tampoc la diferència de classe social i d'edat entre els personatges dóna gaire joc dramàtic (tret d'invertir els rols tradicionals de manipulador i víctima). Però "Behind the Candelabra" ens permet gaudir de dues excel.lents interpretacions, tant de Damon com d'un Douglas que reapareix després de superar un càncer; i també resulten simpàtiques les intervencions en sucosos papers secundaris de Dan Aykroyd, Rob Lowe i Debbie Reynolds.

5 comentaris:

kalamar ha dit...

i per què ens castiguen sense ella? em moro de ganes, quina carrerassa està fent el Damon.

ricard ha dit...

Ningú no la volia distribuir. A la televisió per cable dels Estats Units ha estat un èxit. Ja la faran en obert, segur. Mentrestant, no sembla que hagin de faltar pel.lícules amb Matt Damon de protagonista, oi?

Sícoris ha dit...

A mi també em sap greu no poder-la veure al cinema.
Els actors estan molt bé: m'ha sorprès agradablement el Rob Lowe, tot i que el seu paper és curtet.

ricard ha dit...

Rob Lowe està genial. Jo crec que hauria pogut ser un gran actor si no s'haguessin interposat tants problemes de faldilles. Has vist "Malas influencias"?

ricard ha dit...

Per cert, m'encanta el teu bloc "El rebost de Mr. Cairo".