dimarts, 30 d’octubre del 2012

LOOPER


"Looper", de Rian Johnson, és un thriller de ciència-ficció d'aparença modesta però ple a vessar de bones idees. Què és un looper? Doncs és un senyor que es dedica a matar les víctimes que li són enviades des del futur per les màfies -que controlen els viatges temporals- i a fer-ne desaparèixer els cadàvers; és una feina molt ben pagada però sempre hi ha el perill que t'hagis de matar a tu mateix (és a dir, al teu jo futur). Les trames sobre desplaçaments en el temps i les paradoxes que impliquen són tan atractives com perilloses, però el director i guionista esquiva tots els perills i ens condueix amb bon pols narratiu cap a un final sorprenent. Joseph Gordon-Levitt i Bruce Willis fan el mateix personatge; tot ho arreglen a trets i tenen bona punteria, més el segon perquè n'ha anat aprenent amb l'edat; però el problema no és com matar sinó a qui i a quin preu.

10 comentaris:

Sandra Mantas ha dit...

Com ja sapas, a mi em va encantar. L'escena del nen a les escales i el final em semblen brutals. I la resta molt bona. Sens dubte molt recomanable. Una abraçada.

Javier Simpson ha dit...

Buena reseña. Promete. Suelen estar entretenidas las pelis con viajes temporales y tal. En mi lectura veo que tiene algo de Terminator. Bruce Willis está en forma... ésta y la cuarta de Jungla de cristal. Está hecho un chabal.
Un saludo, ricard.

Mario Salazar ha dit...

Todavía no llega pero ya la espero, dicen que es muy entretenida, mejor estar sin muchas expectativas, creo que si le revientan tantos cohetes terminas decepcionándote y no creo que tampoco sea para tanto. En España ha gustado mucho ya que leo siempre entusiasmo, por aquí todavía no hay ningún movimiento con ella. Lo que si es que me gusta mucho Bruce Willis, es el héroe de acción que más me agrada y admiro de Gordon Lewitt que ha trabajado en cine independiente y creo que a veces es arriesgado. Un abrazo.

ricard ha dit...

David: Tota la part del final té una virtut infreqüent: veus a venir que passarà quelcom impactant i, quan passa, supera les teves expectatives.

Javier: Ahora que lo dices, sí que tiene muchos puntos en común con "Terminator". Y sí, Bruce Willis se conserva bien aunque interprete a la parte vieja del protagonista.

Mario: Es una película más bien modesta, como indico en mi reseña, pero no creo que te decepcione porque rebosa imaginación.

A tots, una abraçada.

@ngel ha dit...

Aquesta ja la tinc a les mevas preferències per veure!, saluts!

Jordicine ha dit...

Em va agradar molt. Ben explicada, ben interpretada i amb un final sensacional. Una abraçada, RICARD.

ricard ha dit...

@ngel: Un bon afeccionat a la ciència-ficció com tu no se la pot perdre.

Jordicine: Sí, tota la part final està molt aconseguida.

Una abraçada.

Pilar ha dit...

Em va recordar constantment la saga de "Retorn al futur", barrejada amb "Matrix" i "Los chicos del maiz"...Sort del final, que e va agradar moltíssim! ^0^

Unknown ha dit...

Ja ha començat el Premi CatCrítica! ;)

ricard ha dit...

Pilar: Ja no hi ha res d'original!

Laura: Ho sé, ho sé. Ja he votat. Molt bona iniciativa!

Petons (respectuosos) a les dues.