dissabte, 8 d’octubre del 2011

TAMBIÉN LA LLUVIA


Després d'un seguit de pel·lícules de caire feminista, Icíar Bollaín dirigeix "También la lluvia" (2010) i s'esplaia en la seva vocació oenagista a través d'un argument força enginyós que, amb l'excusa del rodatge d'una pel·lícula sobre Cristóbal Colón, a Bolívia, relaciona el genocidi sofert pels indis a mans dels conqueridors espanyols, obsessionats amb l'or, i els abusos infligits als descendents d'aquells indígenes per un govern titella de les multinacionals en l'anomenada Guerra de l'Aigua de l'any 2000; la lluita dels desfavorits per recuperar els seus drets és desigual però alguns homes justos, ja siguin frares dominics al segle XV o un productor de cinema en l'actualitat, els ajudaran amb risc de les seves vides, després d'un procés de presa de consciència.

2 comentaris:

Eva ha dit...

Em va encantar aquesta peli, penso que està molt ben trobat tot el fil conductor, però sobretot em va emocionar el Karra Elejalede, amb aquell paper que semblava que li havien fet a mida!

ricard ha dit...

És veritat, Karra Elejalde broda el paper d'actor alcohòlic en ple naufragi vital. Els personatges més cínics acaben sent els més solidaris, i aquesta és la paradoxa que planteja el film. De tota manera, cal dir que tots aquests personatges i la seva evolució resultarien una mica tòpics si no fos per la convicció dels intèrprets i de la realitzadora. Gràcies pel comentari, Eva, ens veiem al Cine-club.