dimecres, 3 de juliol del 2024

AGGRO DR1FT (By Gerard)

Ressenya escrita pel Gerard

"Aggro Dr1ft" (Harmony Korine, 2023) és el revers irònic del cinema d'autor Terrence Malick-esc. És la primera pel·lícula experimental d'acció que s'ha fet mai. Brillant en la seva estupidesa, gairebé tan psicodèlica com "Enter the Void"; els patrons abstractes i força cyberpunk que apareixen ocasionalment al cos dels personatges són al·lucinants i molt bonics (em recorden l'estil de tatuatge neotribal).

És l'evolució lògica de les idees de Korine des de Spring Breakers.

Això és anticinema que eleva el cinema a un estat d'innovació, frescor i puresa. Adoreu-lo o odieu-lo, però és un favorit instantani per a mi.

dimarts, 2 de juliol del 2024

EL ÚLTIMO LATE NIGHT

"El último late night", dirigida el 2023 pels germans Cameron i Colin Cairnes, és una autèntica sorpresa. Plantejada com un mockumentary sobre un late show emès la nit de Halloween de l'any 1977, amb un presentador estrella que no dubtarà a portar mèdiums i nenes posseïdes per tal d'aixecar una audiència que sembla haver-li donat l'esquena, resulta, tot i la previsibilitat d'alguns esdeveniments, però guiada sempre per un malèvol sentit de l'humor, trepidant i divertidíssima, sense que el format de producció televisiva limiti l'invent sinó tot el contrari; fins i tot les nombrosíssimes pauses publicitàries tenen sentit dramàtic, tot i que aposta per aprofitar les interrupcions per mostrar allò que passa rere els focus, com un "pel davant i pel darrere" d'horror. 

Millor que "Cuarto milenio":