diumenge, 2 de febrer del 2020

NETWORK


Podem discutir si "Network, un mundo implacable" (1976) és una bona pel·lícula. Té un bon repartiment i actuacions de molt nivell (William Holden, Faye Dunaway, Peter Finch, Robert Duvall, Ned Beatty) i la direcció de Sidney Lumet és sòbria i contundent, en la línia dels seus millors treballs i del millor cinema de denúncia dels anys setanta. D'altra banda, però, el guió de Paddy Chayefsky porta la sàtira tan al límit que acaba resultant poc versemblant; i la història d'amor tardorenc entre Holden i Dunaway sembla posada amb calçador, una pura concessió per aprofitar el bon moment de l'actriu ("Chinatown", "El coloso en llamas", "Los tres días del Cóndor", un èxit rere l'altre) i la nova imatge de Holden com a galant més que madur en la línia del seu paper a "Primavera en otoño (Clint Eastwood, 1973).

En qualsevol cas, es tracta d'un títol fonamental dels setanta i sorprenent per com anticipava la frivolització que s'ha apoderat dels informatius i de la televisió en general. Tot per l'audiència; no consta que les cadenes hagin arribat a contemplar els assassinats en directe però no us refieu gaire.

4 comentaris:

Cinefilia ha dit...

Recordo que la vaig veure fa una pila d'anys al programa que feia el Garci a La 2 i que em va agradar moltíssim.

ricard ha dit...

Un gran títol dels setanta.

Una abraçada.

David ha dit...

Podemos discutir... pero no será por mi parte...
Para mí, gran peli.. Y de hecho, lo de llevar la sátira tan al límite. Jopé...si viendo el tema visual y lo que dependemos y cómo ha ido hoy en día, casi parece que se quedaron cortos.
El otro día leí sobre esta misma página en una peli que tenía el guión de propina.https://cinephiliabeyond.org/sidney-lumet-paddy-chayevskys-network-grim-prophecy-just-brilliant-satire/

ricard ha dit...

Vale, pues no discutiremos. Y también llevas razón en que, en determinados aspectos, aún se quedaron cortos. De hecho, la realidad de hoy en día es tan delirante en muchos aspectos que no deja mucho espacio para la sátira.

Saludos.