diumenge, 24 de febrer del 2019

EL TERCER ASESINATO


No sé si és el més adient en aquests dies que anem servits de judicis, almenys des de la ràdio i la televisió, però no puc deixar de recomanar aquest thriller judicial del japonès Hirokazu Kore-Eda. Tot i que, acostumats com estem a la versió nord-americana del gènere, "El tercer asesinato" (2017) es presenta com una peça força atípica. Hi ha algunes sorpreses, com és preceptiu, però no sempre a la sala de judicis, i la veritat que usualment emergeix en el tram final, aquí esdevé més esquiva. No és la solució a l'enigma d'un homicidi el que interessa, sinó la fascinació que l'advocat defensor sent cap al presumpte criminal.

A primer cop d'ull, hom diria que Kore-Eda es pren un respir enmig dels drames familiars que l'han fet justament famós. Però "El tercer asesinato" també parla de relacions paterno-filials: entre l'advocat i la seva filla; entre l'advocat i el seu pare; entre la víctima i la seva filla; o la relació entre la filla de la víctima i l'acusat, qui sembla haver exercit de pare adoptiu o, si més no, d'àngel justicier.

2 comentaris:

Cinefilia ha dit...

Vaig tenir ocasió de veure-la no fa gaire, dins el cicle que la Filmoteca de Catalunya va dedicar a l'obra de Kore-Eda, i coincideixo plenament amb el que comentes sobre com les convencions del gènere cedeixen pas a l'introspecció psicològica.

Salutacions.

ricard ha dit...

Sí, no és gens convencional.

Una abraçada.