diumenge, 16 de juliol del 2017

LA GUERRA DEL PLANETA DE LOS SIMIOS


"La guerra del planeta de los simios" (Matt Reeves, 2017) tampoc no supera "El orígen del planeta de los simios" (Rupert Wyatt, 2011), però és un digne colofó de la trilogia que ens situa cronològicament en els anys previs a l'aventura narrada a la seminal "El planeta de los simios" (Franklin J. Schaffner, 1968).

Com la precedent "El amanecer del planeta de los simios", es tracta bàsicament d'un western en què els simis exerceixen d'indis i el setè de cavalleria està comandat per un coronel (Woody Harrelson) inspirat descaradament en el Kurtz d'"Apocalypse Now" (les referències al film de Coppola són constants, i alguna d'elles força enginyosa com quan llegim escrit en un mur "Ape-Pocalypse Now"). En qualsevol cas, Reeves demostra un gran domini d'una posada en escena d'alè clàssic en què -cosa estranya en el cinema modern- les escenes de grup estan sempre molt ben filmades; i el guió no busca encadenar els cops d'efecte sinó que aprofundeix més i més en els dilemes morals d'uns protagonistes enfrontats a situacions límit, mantenint un perfecte equilibri entre espectacularitat i reflexió.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Llavors els bons no són els simis? Pel què he llegit el coronel està molt sonat.

Pedro Rodríguez ha dit...

No es que la función esté repleta de set pieces de acción pero es una maravilla ver cómo el CGI, los efectos especiales resultan cada vez más realistas, hasta el punto de que los simios se nos presentan más expresivos que los humanos.

Un abrazo.

ricard ha dit...

No oblidis, amic pons, que en els westerns moderns (i no tan moderns) els indis són els bons.

Pedro: La eficacia de los efectos especiales es una de las grandes virtudes de esta trilogía.

Una abraçada i gràcies per comentar.