dissabte, 19 de novembre del 2016

LES VERGES SUÏCIDES


"Mustang" (Deniz Gamze Ergüven, 2015) denuncia el masclisme de la societat turca més tradicional a través de la història de cinc germanes òrfenes que viuen amb els seus oncles tancades en una casa convertida en presó de la qual només podran sortir per casar-se amb xicots que ni tan sols coneixen (algun dels quals més lleig que un pecat). L'opció de fugir és complicada.

Aquesta interessant pel·lícula ens porta a la memòria el debut cinematogràfic de Sofia Coppola, "Las vírgenes suicidas" (1999).

Basada en una novel·la de Jeffrey Eugenides i ambientada als anys setanta, narra en un to poètic la història de les cinc germanes Lisbon, comdemnades a la tristesa com a conseqüència del fervor religiós de la mare (una terrorífica Kathleen Turner). Un nen del veïnat ens explica uns fets que no podran oblidar mai, fins i tot quan l'estranya família hagi desaparegut i les festes de l'alta burgesia cobreixin la lletjor de la tragèdia amb el vel de la indiferència i els martinis. Com poder oblidar les germanes Lisbon, guapes, rosses i tristes, el seu somni adolescent i els missatges per telèfon en forma de cançons romàntiques?


No podem passar per alt l'esplèndida banda sonora a càrrec del grup francès Air:

4 comentaris:

Pedro Rodríguez ha dit...

La religión como arma para el sometimiento, como cinturón de castidad para la razón moral y el progreso cultural. Muy buen debut de su directora.

Un abrazo.

ricard ha dit...

Llevas toda la razón.

Un abrazo.

TRoyaNa ha dit...

Ricard,
aquesta peli em va fascinar,et deixe el link de l´entrada que vaig fer al seu dia:
http://historias-troyanas.blogspot.com.es/2016/02/mustang.html
un abraç

ricard ha dit...

Molt interessant. I he après una paraula que no coneixia: sororitat.

Una abraçada.