diumenge, 19 de juny del 2016

OPERACIÓN U.N.C.L.E.


"Operación U.N.C.L.E." (Guy Ritchie, 2015) és la versió cinematogràfica de la sèrie de televisió dels anys seixanta "The Man From U.N.C.L.E", que aquí a Espanya es va titular "El agente de CIPOL".

Un nord-americà de nom improbable (Napoleó Solo) col·labora amb el rus Illya Kuriakin formant una unitat especial dedicada a lluitar contra organitzacions terroristes encara més perilloses que el delicat equilibri entre les super-potències en plena Guerra Freda. En la versió televisiva eren Robert Vaughn i David McCallum respectivament, i en la versió per al cinema, Henry Cavill i Armie Hammer, dos actors molt ben plantats però una mica sonsos. Sortosament, la guapíssima Alicia Vikander aporta la química imprescindible perquè l'invent funcioni: el seu idil·li constantment interromput i amenaçat amb el circumspecte agent soviètic serveix de contrapunt entre humorístic i romàntic als moments de pura acció, escassos però ben resolts, i proporciona una de les escenes de seducció més estranyes i alhora fascinants del cinema recent, amb música de Solomon Burke, i que resumeix el millor de la pel·lícula, que és el seu to lleuger i sofisticat, emparat en una ambientació sixties certament brillant. Ritchie controla els excessos però no pot evitar l'abús dels flash-backs que deconstrueixen una acció, patentats en la seva sèrie de pel·lícules sobre Sherlock Holmes protagonitzades per Rober Downey Jr..

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Es bona peli d’acció que em va agradar, i la trama sense tenir una versemblança absoluta s’aguanta prou bé. I el rus es com ha de ser un rus, molt dur xD

ricard ha dit...

Les pel·lícules d'acció amb soviètic incorporat sempre donen joc: recorda la molt entretinguda "Danko: Calor rojo" (Walter Hill, 1988).

miquel zueras ha dit...

Com hi trobo a faltar el cinema de Walter Hill!
M´has convençut de veure aquesta peli perque guardo un bon i boirós recors de "El agente de CIPOL", la serie més antiga que recordo.
Salut!
Borgo.

ricard ha dit...

Jo no vaig arribar a veure la sèrie ja que era molt jovenet però la recordo anunciada al Teleprograma.

Salut!