dijous, 17 d’octubre del 2013

PRISIONEROS


Tot i que no se li pot negar a Aaron Guzikowski, guionista de "Prisioneros", habilitat per generar suspens i sorprendre l'espectador, trobo algunes idees massa deutores de "Seven"; també hi ha diversos punts en comú amb la magnífica "Adiós pequeña, adiós", dirigida per Ben Affleck: una nena segrestada (bé, dues en realitat) i el plantejament d'una qüestió moral que generi controvèrsia entre els personatges i entre els espectadors.

En realitat, allò que converteix el darrer film de Denis Villeneuve en un gran thriller és la seva posada en escena sòbria i precisa i les interpretacions molt adequades de Hugh Jackman fent de paterfamilias conservador i Jake Gyllenhaal de policia raret i obsessiu (un registre ja assajat amb el seu personatge de "Zodiac", però abordat per l'actor amb prou subtilesa per no repetir-se).

2 comentaris:

Javier Simpson ha dit...

Le tengo muchas ganas al cine de Villeneuve; creo que no me va a defraudar. El que tenga parecidos con Seven tal vez no sea algo negativo… depende. A ver!
Un abrazo, ricard. Buena reseaña. Yo estoy perdiendo la capacidad de hacerlas así cortitas y que van al meollo, muy sintetizadas.
Ciao

ricard ha dit...

Siempre llueve, un perturbado que llena las paredes de extraños símbolos... No es necesariamente negativo, como bien dices; en realidad ayuda mucho a que la historia te atrape.

Mis reseñas acostumbran a ser muy sintéticas, es cierto. Pero no creo que sea necesariamente una virtud; creo que es simplemente una característica condicionada por la pereza y porque no me gusta desvelar demasiados detalles. A mí me gustan tus reseñas más pormenorizadas. Un abrazo.