dissabte, 17 de novembre del 2012

SINISTER


"Sinister", el darrer film de Scott Derrickson, fa honor al seu títol i és sinistre i macabre.

Un escriptor, magníficament interpretat per Ethan Hawke, troba unes cintes de Super-8 que el poden ajudar a resoldre un seguit de crims esgarrifosos; les imatges són terribles per la seva fredor i més eficaces a l'hora de provocar la por que les aparicions de fantasmes a la casa on s'ha traslladat amb la família, massa subratllades per efectes àudio-visuals (tot i que cal dir que la banda sonora de Christopher Young és excel·lent). En qualsevol cas, el film de Derrickson és notable en conjunt, eficaç com a títol d'horror i amb l'atractiu afegit d'incloure un dilema moral: el protagonista hauria de traslladar a la policia els seus descobriments però això li faria perdre l'oportunitat d'obtenir un gran èxit editorial, de l'estil d'"A sangre fría", de Truman Capote, novel·la citada explícitament al film.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

mentre faci por ja fa el fet ;)

ricard ha dit...

Totalment d'acord.

Mario Salazar ha dit...

Estuvo de estreno pero ya se me pasó, voy a buscarla en dvd, aunque no creía que fuera tan buena. Ethan hawke ha vuelto de entre los muertos, me encanta su película día de entrenamiento con Denzel Washington. Un abrazo.

Sandra Mantas ha dit...

Doncs és una de les que m'he perdut a Sitges i ja no és la primera bona crítica de companys que llegeixo, així que amb el que m'agrada el terror, sense cap mena de dubte, me l'apunto. Una abraçada.

Pilar ha dit...

Les imatges dels assassinats, m'han gelat la sang, de tan sinistres com són. Afegeixo que a més a més de terrorífiques són genials.
L'atmosfera és tètrica i estranya, com la de l'Exorcisme de Emily Rose.
Feia temps que no sentia l'horror autèntic.

ricard ha dit...

Mario: Es una película de terror notable por algunos aciertos pero tampoco es una obra maestra, aviso. Pobre Ethan Hawke, volver de entre los muertos para hacer una película de muertos... En fin, disculpa el chiste fácil; es verdad que su mejor momento profesional queda un poco atrás, pero en el terreno del cine independiente ha protagonizado títulos de interés en la última década: "El señor de la guerra", "Antes que el diablo sepa que has muerto" o "Daybreakers", otra de miedo.

David: Com li deia al Mario, no és una obra mestra; tè moltes imperfeccions però també forces elements d'interès. I, com a amant del gènere, em penso que l'has de veure.

Pilar: Sí, les imatges dels crims són, de lluny, el millor de la pel·lícula. No he vist "El exorcismo de Emily Rose" però me l'apunto; tot i que haig de dir que, d'haver recordat que el director era el responsable del mediocre remake d'"Ultimátum a La Tierra", potser m'ho hagués pensat dues vegades abans d'anar-la a veure. Aquí es demostra que tothom es mereix una segona oportunitat.

Una abraçada a tots.

Javier Simpson ha dit...

No me sonaba de nada, ricard. Una peli de terror con su encanto siempre es como para tenerla en cuenta.
Un saludo.

miquel zueras ha dit...

M´ha agradat més del que pemsava, fins i tot trobo que es millor que "Insidious" amb que la comparent potser per aquella publicitat "De los productores de..." que et treu les ganes de veure cap pelicula. Ah! i fa por de veritat. Que més demanar? Salut. Borgo.

ricard ha dit...

Javier: Toma nota; ya ves que los comentarios son mayoritariamente favorables.

Borgo: No sabria dir ara mateix si és millor que "Insidious" però sí que fa més por. Al meu nano gran també li fa ràbia la publicitat "De los productores de..."; i sempre és enganyosa; però la qualitat del producte és totalment independent, com ja has pogut comprovar.

Una abraçada.