dilluns, 21 de maig del 2012

PINTAR O HACER EL AMOR


"Pintar o hacer el amor" (Arnaud i Jean Marie Larrieu, 2005) és una pel·lícula d'amor d'aquestes que només saben fer els francesos i que explica com Madeleine (Sabine Azéma) i William (Daniel Auteuil) s'enamoren d'una casa de pagès, que té l'estranya capacitat d'atraure totes les parelles swingers de la comarca (o de França sencera).

Els germans Larrieu aborden el tema de l'intercanvi de parelles sense les elucubracions ètiques i sociològiques de Paul Mazursky a "Bob & Carol & Ted & Alice" (1969), fins i tot de manera massa superficial, però amb tendresa i amb subtilesa, a la qual contribueixen les mesurades interpretacions dels actors esmentats i de Sergi López i Amira Casar, que fan de la parella que els inicia en l'estil de vida liberal. Adán (López) coneix Madeleine mentre ella pinta un paisatge. Ell és cec; impossibilitat, doncs, per contemplar la bellesa, només té l'opció de participar-ne. Heus aquí la moral de la pel·lícula, ja expressada en el mateix títol.

4 comentaris:

MARTELL DE REUS ha dit...

La vam veure ja fa un temps i ens va agradar força. Vive la France!

ricard ha dit...

Al final haurem de muntar un seminari sobre cinema francès. Una abraçada a tots dos!

MIREIA ha dit...

A mi no em va acabar de fer el pes... trobo que el tema podia haver donat molt més de si... és el que em passa amb el cinema francès, que sempre espero que passin més coses i al final quedo una mica decebuda... tot i així, estic d'acord, Ricard, que el tema està tocat amb sensibilitat i tendresa. Ah, i la fotografia, preciosa...

ricard ha dit...

Doncs, Mireia, estem més o menys d'acord. El tractament és una mica superficial i el·ludeix qualsevol aresta. I molt ben fotografiat, això sí. Petons.