divendres, 1 d’abril del 2011

MOON


"Moon" (2009), de Duncan Jones -el fill de David Bowie fent de director de cinema-, és una pel·lícula de ciència-ficció adulta (rara avis), que, sense disposar d'un gran pressupost i amb gairebé només un actor (Sam Rockwell), ofereix una trama força enginyosa que beu de fonts tan il·lustres com "2001: una odisea en el espacio" o "Blade Runner".

El robot GERTY (la veu de Kevin Spacey) és un HAL 9000 més simpàtic que incorpora una pantalla amb emoticones (una de les idees més brillants del film). Acompanya la vida solitària del protagonista, aïllat a la cara oculta de la Lluna mentre té cura d'una explotació de gas heli (la solució als problemes energètics de la terra, preneu-ne bona nota), sota les ordres d'uns empresaris poc escrupolosos, com sempre acostuma a passar en aquest típus de pel·lícules (vegi's "Alien"). No vull explicar res més per no xafar-vos una història sorprenent. Absolutament recomanable.

10 comentaris:

Imma ha dit...

A mi em va agradar també. Destacable perquè com tu dius amb pràcticament només un personatge i utilitzant espais reduïts i poc canviants crea una bona pel·lícula de ciència ficció.

Javier Simpson ha dit...

A mí también me parece muy recomendable esta peli de Duncan Jones. La soledad del astronauta alejado de todo y centrado en su misión, en su trabajo, está también en pelis como Naves misteriosas de Bruce Dern. Buena entrada, ricard, y estoy contigo en que Moon tiene un algo de 2001, sobre todo en la parte en la que sale Hal y los dos astronautas. De Blade runner le pillo menos, sólo en el tema de los hombres de diseño hechos por los hombres, pero poco más. Tendría que reflexionar un poco sobre el particular. Un saludo.

ricard ha dit...

També recorda bastant "Solaris" (Andrei Tarkovski, 1972; i hi ha una versió recent de Steven Soderbergh protagonitzada per George Clooney).

kweilan ha dit...

Crec que m'agradarà. Gràcies!

Javier Simpson ha dit...

Cierto, ricard. La de Clooney me gustó. A la de Tarkovski le tengo muchas ganas.

ricard ha dit...

Javi, no había visto tu primer comentario. Ya va por donde tu dices la comparación con "Blade Runner"; y no te olvides de esas fotos familiares...

Gerry ha dit...

A mi també em va agradar aquesta pel·lícula. És un dels diversos exemples de que encara hi ha idees originals en el setè art.

ricard ha dit...

Cada vegada costa més, Gerry, però sí, encara hi ha idees originals.

Josepe Machado ha dit...

Bones!

Per mi Moon és de les millors pelis de ciencia ficció dels ultims anys. Estic d'acord amb tots vosaltres del paralelisme amb 2001, sobretot en el personatge del Kevin Spacey, que crea bastanta tensió en la peli. Ja fa temps que estava esperant amb moltes ganes i per fi la setmana que ve s'estrena 'Código fuente', la segona peli de Duncan Jones, a veure que tal.

Salutacions!

ricard ha dit...

Jo també tinc curiositat per veure la segona pel·lícula d'aquest senyor; però vaig veure el trailer i em va semblar que seria una mica afectada, no ho sé...