diumenge, 4 de juny del 2023

BENEDICTION

"Benediction" (Terence Davies, 2021) té molts punts en comú amb els seus anteriors treballs, que vam abordar en un únic post del 2017. Com "Historia de una pasión", es tracta d'un biopic, en aquest cas del poeta anglès Siegfried Sasoon; també acompanya la narració amb els versos en veu en off. I també hi ha, com a "Sunset Song", el rerefons de la Primera Guerra Mundial, matèria primera de l'obra de l'escriptor.

No obstant això, no obstant l'acurada ambientació històrica i la interpretació excel·lent de Jack Lowden en el paper protagonista, aquest darrer film de Davies ens ha semblat irregular. La descripció dels ambients sofisticats de Londres al primer terç del segle XX i les amistats perilloses d'un personatge que sembla estar en conflicte amb la seva homosexualitat no aporten res que no hàgim vist ja en centenars de pel·lícules (o sèries) britàniques d'època. I el recurs a les imatges d'arxiu sobre la Gran Guerra, a part de delatar un pressupost no gaire folgat, acaben resultant reiteratives i la comparació entre el bestiar i els soldats enviats a la mort tampoc no destaca per la seva subtilesa.

3 comentaris:

Fran ha dit...

Hola Ricard!
Otra que me apunto, me tiene muy buena pinta.
Saludos y feliz semana!

Trecce ha dit...

¿Conserva, al menos, esa elegancia del cine británico?

ricard ha dit...

Fran: A ver, el cine de Terence Davies es de nivel. Sin embargo, a este trabajo, en mi opinión, se le notan las costuras. Y los personajes no son nada empáticos.

Trecce: Sí, desde luego.

Saludos y gracias por comentar.