divendres, 6 de setembre del 2019

COMO UNA IMAGEN


Després d'escriure amb el seu marit Jean-Pierre Bacri alguns dels millors guions del cinema francès modern (entre els quals, "On connaît la chanson", de Resnais), Agnès Jaoui, com ja havia fet en la fenomenal "Para todos los gustos", es posa rere la càmera i dirigeix, el 2004, "Como una imagen", igualment escrita -i interpretada- pel prolífic matrimoni.

Es tracta d'un film sorprenent, amb formes de comèdia però gairebé tràgic en la seva lucidesa, que explora diverses variants quotidianes de classisme, masclisme, prejudicis, egoisme i maldat, tot a través de la història de dues parelles en què el marit és escriptor i les dones sembla que no hi siguin per a res, inclosa una filla amb problemes de sobrepès i autoestima.

4 comentaris:

Cinefilia ha dit...

Recordo que la vaig veure en el seu moment, com totes les pel·lícules del matrimoni Jaoui-Bacri, però la tinc bastant oblidada. El record que em va deixar, tanmateix, és bo.

ricard ha dit...

Jo no l'havia vista fins ara; i em falten altres títols d'aquesta parella. M'agradaria revisar "Para todos los gustos", que al seu dia em va agradar molt.

Una abraçada.

troyana ha dit...


Ricard,
li donaré una oportunitat i et contaré.
Un abraç

ricard ha dit...

Així m'agrada!

Jo he seguit la teva darrera recomanació i estic veient la sèrie de Netflix "Creedme". Aviat l'acabaré i la comentarem.

Una abraçada.