dimarts, 18 de setembre del 2018

DEFENSA


Burt Reynolds serà recordat per moltes pel·lícules de conya i acció, i també per la seva resurrecció cinematogràfica a les ordres de Paul Thomas Anderson a "Boogie Nights". Però ara vull parlar d'un títol que va protagonitzar amb John Voight i que va esdevenir de culte des de la seva estrena l'any 1972.

"Defensa", dirigida pel britànic John Boorman, narra la dura experiència de quatre amics de caràcters molt diversos que, per fugir de la ciutat i la rutina, fan un viatge en canoa pels Apalatxes. Una topada massa íntima amb els muntanyencs primitius que viuen en aquelles contrades derivarà en un enfrontament a vida o mort.

Amb les seves ínfules de burgesos moderns i civilitzats, els protagonistes gosen penetrar en un univers que els és desconegut, un espai salvatge que els atraparà en un malson. Jo, després de la primera trobada amb els vilatans i el duel de banjos (una escena mítica), ja hauria arrencat a córrer.

2 comentaris:

Cinefilia ha dit...

Un dels pocs casos en els que la peli és millor que el llibre. Per cert, l'autor de la novel·la, James Dickey, interpreta un petit paper cap al final: és el shériff del poble.

Salutacions cinèfiles!
Juan

ricard ha dit...

No he llegit la novel·la. Gràcies per la teva aportació.

Una abraçada.