dissabte, 5 de maig del 2018

LAS CRUELES


Entre Fata Morgana (1965) i "La novia ensangrentada" (1972), Vicente Aranda va dirigir, el 1969, "El cadáver exquisito", pel·lícula també coneguda amb el títol de "Las crueles" i que adaptava la novel·la de Gonzalo Suárez "Bailando para Parker".

Una producció en principi ambiciosa, amb presència internacional en el repartiment, de Capucine a la britànica Judy Matheson, tot i que els protagonistes principals eren Carlos Estrada ("La tía Tula", "Del amor y otras soledades") i Teresa Gimpera; es tracta d'un thriller entre terrorífic i existencial en què un editor comença a rebre capses amb fragments anatòmics del cadàver d'una dona; tot plegat sembla remetre a un secret del seu passat, una infidelitat que no li hauria passat per alt a la gèlida esposa (Gimpera), però el càstig té una causa d'origen desconegut.

El film vol ser suggerent però resulta descafeïnat. Les interpretacions zombis dels dos protagonistes no hi ajuden gaire. Hauria estat millor amb més hemoglobina i menys pretensions; tot i que una de les escenes podria perfectament haver inspirat el final de "Se7en".

2 comentaris:

miquel zueras ha dit...

No he vist la pel.lícula però si he llegit el relat (sols té 30 pàgines) "Bailando para Parker" de la recopilació de contes de Gonzalo Suárez "Trece veces trece" de la desaparescuda Editorial Ferre. T´el recomano. Un conte excelent com la majoria de Suárez. Potser el treball de Aranda que aguanta millor el temps és "Fanny pelo paja".
Salut!
Borgo.

ricard ha dit...

Segurament el relat s'entén millor que la pel·lícula. A més, la durada sembla més idònia que la de la versió cinematogràfica: dues hores inacabables.

Salut!